Malin

Se blogginlägget frågan är knuten till.

Lister/dörrar/fönster: Klassiskt vit jotun på lister.

Angränsande rum: Sommarsnö Jotun

Möbler/köksluckor etc.: Ev mörk soffa, Köksluckor (ej angränsande rum): NCS s3005y20R

Tak: Klassiskt vit jotun

Hej! Vi gör om gör nedervåning helt och funderar lite på färgval i tv-rummet. I rummet finns en platsbyggd bokhylla där vi kommer ha tvn bland annat. I angränsande rum har vi målat rätt neutralt i färgen Sommarsnö. Jag har funderat på färgen Mohair från Jotun i tv-rummet. Bör man måla allt i samma färg? Eller ska man kombinera två olika färger, en på väggar och en annan på själva hyllan? Ge gärna förslag på två färg-kombinationer som är fina tillsammans. Det behöver inte vara Mohair, är öppen för andra kulörer/färger.

06/04/2021 20:29:07

Jotun svarar:

Hej Malin

Jag tycker att det blir lugnt och sammanhållet om du målar bokhyllan och skåpen i samma kulör som väggarna. Kika på  1563 Mörk Strandsand. Alternativt, om du vill ha lite mörkare, LADY 553 Ascott. Vill du kombinera två kulörer så kan du ha Ascott eller Mörk Sandstrand på väggen och måla hyllsystemet i  LADY 1352 Form. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Med vänlig hälsning:)

07/04/2021 17:04:04

Malin :

Hej igen! Nu har vi ändrat oss angående färger. Vi tycker att det stora matrummet kanske bör ha någon annan livligare färg än sommarsnö. Den blev lite tråkigt vit i det stora rummet. Vi har kikat på nån grön variant, tex Treasure o eventuellt Devine i angränsande tv-rum. Vi har sommarsnö i köket med köksluckor i s3005y20R, vi vill ändå att köket och matrummet ska hänga ihop fint... tips på andra fina kulörer? På bifogade bilder är bilden tagen i matrummet, bakom kakelugnen (som vi ev ska måla svart) kommer alltså köket och på första bilden ser man tv-rummet. Alla rum har samma golv, fiskbensparkett.

14/04/2021 18:26:11

Jotun svarar:

Hej igen Malin

Jag hjälper er gärna med övriga rum men här skulle jag gärna vilja veta vilka/vilken kulör det blev till TV-rummet? Vilka andra kulörer har ni i rummen? Återkom med dessa detaljer samt en planlösning så hjälper jag er gärna vidare sedan.
Med vänlig hälsning:)

15/04/2021 11:42:21
Go to top