Marie

Kategorier:

Fönster : Ska målas

Dörr : Ska köpa ny

Garageport : Ska köpa ny

Grundmur : Ska målas

Hej! Skrev för ett tag sedan o bifogade bilder men inget svar så provar igen. Har ett mexitegelhus, färg kallas fjällgrå men tycker det skiftar i blått ibland. Ska köpa ny garageport samt ytterdörr och väljer mellan vit eller svart/antracit. Svart/antracit kanske blir för hårt/för varmt på både port o ytterdörr? Det är stor port ca 5m samt i västerläge där sol tittar fram redan kl 14 på dagen. Eller köpa vita portar/dörr och måla om fönster i vitt igen bara? Ska grunden vara vitt igen eller mörk då? Har ribbat högt staket som syns på bilder direkt upptill hus, målat i Demidekk Ultimate 0099/9500-N svart. Även detaljer i trädgård, lägre staket till granne samt ribbor uppsatta på hus mm målat med denna färg. Grunden är nu målad m Utevit CW 1,5 YX 1,2 Brytbas A.

07/04/2021 13:52:54

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Marie

Vi får många frågor. Vilket datum skrev du tidigare till oss så ska jag se efter vad som har hänt. Viktigt att allt fungerar som det ska:)

Eftersom du har lite blandade vita kulörer i övrigt, utifrån bilderna, så tycker jag att det kan vara fint med en något mörkare garageport. Vilken färgkod (ncs eller RAL) har Svart/antracit? Återkom med denna så hjälper jag dig gärna vidare sedan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Allt fönster samt grund ska ju målas så även om port/dörr eller grund blir annan färg så ska fönster målas om vita. Så då kan man ju ta samma nyans tänker jag om nu grund förblir vit. På port kan vi välja mellan nedanstående färger: antracit Ral 7016P Ral 7016 Vit Ral 9016 Ral 9010 Svart Ral 9005 Men som sagt, rädd att det inte passar m mörk upptill det svarta vi har och vita fönster? Bleks väldigt i solen och blir fult? Väldigt varmt då det är sol från 14 och hela kvällen på den sidan? Bara måla grund mörk kanske? Många frågor Tack på förhand Marie Med vänlig hälsning, Marie

08/04/2021 17:09:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Marie

Jättesvårt att säga exakt vilken kulör din fasad har utifrån bilder men eftersom den har en kallare grå ton så blir det fint om allt som ska vara vitt målas i en kritvit vit,  LADY 9918 Klassisk Vit. Av de RAL-färger du kan välja på hade jag då valt RAL 9016. Den är inte exakt samma som Klassisk Vit men väldigt nära. Kika på  JOTUN MUR 9933 Stenvägg till grundmuren. Provmåla Stenvägg och betrakta på lite avstånd. Var noga med att se hur den blir mot fasadkulören. Foder, vindskivor, takutsprång målas med  DEMIDEKK Infinity, fönster och dörr målas med  DEMIDEKK Ultimate Fönster. Grundmuren målas med  JOTUN DryTech Murfärg.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top