Ingalill

Kategorier:

Hej igen! Jag har fått rådet av dig att måla mitt trähus med Blek sand eller Villagrå. Nu har jag provat Blek sand NSC 2005-y20R och tycker att den är en aning för beige. Vilken NCS kod har Villagrå?

10/04/2021 20:14:48

Kommentar

Hej igen! Jag behöver NCS koden för jag måste veta om kulören innehåller R rött, för att inte lägga ut pengar på provburkar i onödan. Om kulören inte innehåller rött, så drar det åt grönt i vår omgivande tallskog. På baksidan på provlappen på Blek sand finns NCS koden, men jag har ingen provlapp på Villagrå, och därför ber jag dig om hjälp.

11/04/2021 07:31:47

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Ingalill

Då vi precis släppt vår nya utomhus-färgkarta så är vi lite restriktiva med att lämna ut färgkoder men Villagrå inner håller aningens rött. Den är dock mindre röd är Blek Sand. Vill du ha en något rödare kulör än Villagrå så kika även på  1141 Natural Beige som är ungefär lika röd som Blek Sand. Förstår att du inte vill provmåla i onödan men det är ändå det bästa sättet att se hur kulörerna bli i din omgivning. Återkom med vilken du tycker blir bäst så hjälper jag dig vidare med kulör på detaljerna.
Med vänlig hälsning


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top