Elina

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Färglöst

Angränsande rum : S 0502-Y.

Möbler/köksluckor etc. : NCS S 2500-N, Glans: 5. Möblering i vardagsrum är trä/beige

Tak : Färglöst

Hej Jag ska köpa ett kök från ikea som heter lerhyttan färgkod: NCS S 2500-N, Glans: 5. Tak och lister har ännu inte fått någon färg. Tacksam för förslag på det med. Bänkskivan i köket kommer att vara vit/marmormönstrad. Golvet är ljus ek. Vardagsrummet angränsar mot köket och det är endast en list som avgränsar rummen. Från köket ser man till hallen som ska målas i S 0502-Y. Vilken färg föreslår ni kan vara lämplig i köket och i vardagsrummet? Föredrar ljusa färger. Tacksam för svar mvh Elina

14/04/2021 14:07:41

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Elina

Lerhyttan Grå har en grå ton med ett drag av rött som gör att denna kökslucka kan upplevas lite grålila, speciellt ihop med varmare toner som beige, varma vita (stockholmsvit) varma grå, gröna, rosa osv. Detta behöver inte vara fel men är bra att känna till. Om man inte vill förstärka det grålila draget så undviker man alltså varmare toner. Måla allt som ska vara vitt, tak, fönster, dörrar och snickerier i  LADY 9918 Klassisk Vit, till Lerhyttan Grå. Om ni vill ha en vit kulör i angränsande rum så målas den alltså i en kallare vit,  LADY 9918 Klassisk Vit för att passa bra till luckorna. Till väggarna i köket kan ni kika på  LADY 2104 Teblomma och  LADY 1622 Reflektion. Också fint med lite mörkare toner till luckorna. Kika på  LADY 2336 New York,  LADY 4622 Plommon,  LADY 4629 Skuggblå,  LADY 5044 Blåis,  LADY 20142 Daydream,  LADY 20145 Wisdom eller  LADY 5343 Industriell Grå.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Med vänlig hälsning


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svaret! Finns det några ljusare grå/beiga färger som hade passat I vardagsrummet? Vill förstora rummet. Mvh Elina

16/04/2021 09:34:29

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Elina

Se gärna mitt tidigare svar angående varmare kulörer ihop med Lerhyttan. Väljer ni ändå att måla med varmare kulörer som varma grå eller beige så kan alltså luckorna upplevas mer lila. Kika i så fall på  LADY 12077 Sheer Grey,  LADY 12078 Comfort Grey och  LADY 1269 Gryning.

Det finns tyvärr inte så många ljusa kulörer som fungerar fint med Lerhyttan. Provmåla gärna de jag tipsat om och återkom sedan med hur ni upplevde dem.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top