Tina

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vit

Angränsande rum : Stockholmsvitt

Möbler/köksluckor etc. : Ek, vitt, grått, multifärgad fåtölj

Tak : Vit

Hej, håller på att bli lite smått tokig, då jag inte hittar någon snygg lämplig färg till väggarna i vardagsrummet. Grå soffa, bord i Ek, tänker mig någon ljus beige eller varm vit nyans på väggarna, men behöver verkligen en guidning i rätt riktning. Vit komfort är färg 1/4 uppmålad bakom TV:n, och på vä.sida av runda fönstret - ser betonggrå ut. Färg 2/4, som också är under fönstret är Bomull och den blev gul. Ljusinsläpp österläge. Vill heller inte ha rödton så väggen upplevs som rosa och inte heller för mkt gul-ton. Kikat på Sans och Lys antik men Lys antik blir för röd, tycker jag. Hjälp!!!!

14/04/2021 18:32:08

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Tina

Jag hjälper dig gärna men för att du ska få så bra svar av mig som möjligt så skulle jag behöva veta vilken färgkod (ncs eller Jotun) du har på dina tak, fönster, dörrar, lister och köksluckor så vore det toppen. Det påverkar vilka färger som blir fina och hur ni kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta så hjälper jag dig vidare sedan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen, Har dessvärre bara dessa burkar... Taket är det målat med Tekno Biora 3, helvit Väggar och murstock Nordsjö väggfärg, glans 7, halvblank Lister: V-Mill blank, Nordsjövit Biora 7, bas 1 Har inga köksluckor i vardagsrummet. Med vänliga hälsningar Christina

16/04/2021 12:53:24

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Färger upplevs olika i olika ljus men också olika beroende på vilka andra kulörer du ser samtidigt. För att du ska få så bra svar av mig som möjligt så skulle jag behöva veta vilken färgkod du har på dina vita detaljer. Speciellt viktigt är detta när det gäller ljusare kulörer. Återkom gärna med denna så hjälper jag dig gärna vidare sedan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top