Ellen

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Önskar råd

Angränsande rum : Önskar råd

Möbler/köksluckor etc. : Golv i ljus ekparkett

Hej! Jag ska renovera en hel lägenhet & önskar hjälp med färgsättning. Jag har fastnat för Tidlös som jag tänker ska gå genomgående i hall, vardagsrum & kök. I sovrummet vill jag gå ett snäpp mörkare & har därför spanat på Washed linen men är lite rädd att den blir för mörk. Funkar Kalk ihop med Tidlös & isåfall vilken färg ska de vita snickerierna jag?

14/04/2021 22:50:01

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Ellen

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp vilken färgkod (ncs eller Jotun) du har på dina tak, fönster, dörrar, lister och köksluckor så vore det toppen, om dessa ej ska målas om. Det påverkar vilka färger som blir fina och hur ni kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt gärna en planlösning så hjälper jag dig vidare med en färgplan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen. Jag ska måla tak och snickerier vita. Vilken vit nyans rekommenderar ni till kalk och tidlös??

15/04/2021 15:47:11

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Ellen

 LADY 1024 Tidlös och  LADY 10679 Washed Linen är fina ihop och blir bäst ihop med lite varmare vita snickerier.  LADY 10341 Kalk passar mindre bra ihop med  LADY 1024 Tidlös och gör sig dessutom bättre med kritvita vita detaljer. Vill du har en lite ljusare grå som fungerar med Tidlös så kika på  LADY 1391 Ljus Antikgrå. Vita detaljer som tak, fönster, dörrar och lister målas i  LADY 1001 Eggvit. Alternativt kan du kika på tex  LADY 1376 Froströk eller  LADY 1622 Reflektion i hall/v-rum/kök och  LADY 10341 Kalk i sovrum. Här målar du allt som ska vara vitt, tak, fönster, dörrar och lister, i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top