Catja

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Lister och dörrar vill vi ha i någon nyans mörkare än hallvägen eller i samma färg som väggen

Angränsande rum : Vardagsrum- ncs S 6500N

Möbler/köksluckor etc. : https://www.pinterest.se/pin/760193612105154572/ 2av 3 garderobsdörrar ska vara med spegel på, 1av3 dörrar ska vara i antingen samma färg som väggen eller som golvlister o även en ca 20 cm bred hylla med några hyllplan som ska vara i någon passande trämat

Hej, Vi ska göra iordning hallen. Hallen flyter delvis ihop med vardagsrummet som vi har renoverat färdigt. Vardagsrummet går i färgen NCS S6500N (Gjøco), tanken är att fortsätta med någon nyans av grå i hallen också. Dock vill vi ha ljusare färg av grå i hallen då ljusinsläpp är väldigt begränsat. Vi köpte hem två färger på prov NCS S2500N och NCS S 3500N, men tycker inte någon av dom färgerna gick särskilt bra ihop med den i vardagsrummet... Så vi blev väldigt förvirrade hur vi ska göra, om vi ska ha varmare grå eller kallare eller ska vi testa ge oss på någon annan jordnära färg? Möblerna till hallen är inte inhandlade än så vi behöver inte anpassa oss efter några möbelfärger. Golvet har vi inte heller bestämt än till 100% men vi har fastnat lite för Tarkett, Click ultimate, stylish oak natural. Golvlisterna och våra tre innerdörrar vill vi måla in i någon nyas mörkare än vad hall färgen kommer vara eller i samma färg som hall färgen. Se inspirations bilden jag länkar till här: https://www.pinterest.se/pin/760193612104482800/ Återkom om beskrivningen blev för rörig :)

01/05/2021 09:47:00

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Catja

Kika på  LADY 5343 Industriell Grå,  LADY 8094 Dunkel och  LADY 8470 Smooth White. Om ni börjat att måla in listerna i väggkulören i v-rum så blir det lugnast och mest sammanhållet om ni målar på samma sätt i hallen. Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top