Någon svartbrun utefärg

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Bruna/vita

Angränsande rum : I övrigt är huset i vitt mexitegel

Möbler/köksluckor etc. : Brun

Hej! Hjälper ni även till med färghjälp utomhus? Vi har ett 70-talshus som nu behöver lite ny färg. Huset är idag i en väldigt tråkig rödbrun nyans (ja ok huset är bajsbrunt). Fönstren är bytta med aluminiumkant så där kan inte det bruna målas bort. Vi vill gärna "tuffa till" huset lite och fungerar på en mörkare nyans men där brunt fortfarande finns med. Några förslag? Vi är dock öppna för andra idéer. Stort tack på förhand!

11/05/2021 13:56:41

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp några bilder på huset så vore det toppen. Återkom med detta så hjälper jag dig vidare sedan.
Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Javisst! Här kommer lite bilder. Sidan som inte syns är mestadels i tegel men med i dagsläget vitt uterum (som också behöver målas) och inne i uterummet finns också den bruna träfasaden. Stort tack på förhand! Mvh Emma

12/05/2021 20:09:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen 

Tack, perfekt. Ser nu att era fönster är i en brun kulör som ska behållas. Vad har du för färgkod (ncs, RAL) på dessa? Den bruna kulören påverkar vad som blir fint på övriga delar av huset som ska målas och hur ni kommer uppleva slutresultatet. Hör med fönsterleverantören om färgkoden. Återkom sedan så hjälper jag dig vidare.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Då har vi rotat i gamla papper och vi tror att färgen är följande: SW802D. Färgen heter "Amber". Vi har även ett litet uthus som ska målas i passande färg. Bifogar bilder.

16/05/2021 13:11:33

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Emma

Känner tyvärr inte igen den koden men kika på några mörkare toner som tex  JOTUN 0734 Brunsvart,  JOTUN 9938 Naturligt Svart,  JOTUN 1434 Labrador och  JOTUN 0175 Tjärbrun. Provmåla på stora skivor som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd. Var noga med att se hur de olika kulörerna fungerar mot fönstren. Måla vindskivor och träpanel med  DEMIDEKK Infinity.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top