Liri

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : vitt

Angränsande rum : samma som vardagsrum/kök

Möbler/köksluckor etc. : Kök NCS - S 3005-Y20R, glans 10. Möbler i beige/ek/vitt

Tak : vitt

Hej, Jag ska flytta köket till vardagsrummet och ska måla om hela rummet där. Köket är Ikea havstorp (NCS-S 3005-Y20R, glans 10). Golvsocklar, stuckatur, vägg, dörr och fönster, tak kommer vara målat i vitt. Jag skulle behöva hjälp med vilken väggfärg som kan passa i vardagsrum/kök som går bra ihop med köksluckorna. Angränsat rum är hallen och hallen har jag tänkt att måla i samma färg som vardagsrum/kök. Jag har inte jättemycket ljusinsläpp i vardagsrum/kök och vill därför inte heller ha en för mörk färg som drar ner ljuset ännu mer. Tacksam för er hjälp!

04/06/2021 10:48:16

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Liri

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp vilken färgkod (ncs eller Jotun) du har på dina tak, fönster, dörrar och lister så vore det toppen. Det påverkar vilka färger som blir fina och hur ni kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt gärna en planlösning så hjälper jag dig vidare med en färgplan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Färgen på tak, fönster, dörrar och lister är mest likt klassisk vit S0500-N. Jag kommer också måla om dem för att fräscha upp och då kommer jag använda mig av klassisk vit S0500-N. Missade också säga det att jag är ute efter en fin beige eller greige färg :) Bifogar också planlösning med röda markeringar på de ändringar som jag gör. Dvs kök flyttas in till vardagsrum och nuvarande kök görs om till sovrum. Sängloft är borttaget. Tack!

06/06/2021 14:20:11

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack, perfekt. Kika på  LADY 1016 Blek Sand eller  LADY 1376 Froströk till kök/v-rum och hall. Måla allt som ska vara vitt, tak, fönster, dörrar och övriga vita detaljer i  LADY 9918 Klassisk Vit. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY WonderwallL eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar från kulörrådgivaren:

Provmåla gärna innan du sätter igång:)

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Tack för tipsen! Jag har beställt hem en kökslucka och insett att färgen är alldeles för mörk och skiftar grått hemma hos mig. Jag kommer därför att köra på köksluckor i färgen NCS S 2005-Y20R från Marbodal. Bänkskiva tänker jag mig något åt det ljusare creme/vita hållet. Har ni några nya tips på vilken färg som kan passa på väggarna med den nya kökskulören? Tack, Liri

13/06/2021 20:57:43

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Kika igen på  LADY 1376 Froströk som passar fint även med S2005-Y20R. Om dina snickerier är i en kritvit vit så kan en cremfärgad bänkskiva upplevas lite gul mot de kritvita detaljerna. Provmåla igen.

Med vänliga hälsningar:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen, Efter en del provmålande har jag bestämt mig för att köra på Froströk på väggarna! Däremot känns det fortfarande svårt att hitta rätt färg för köksluckor nu som kan passa med Froströk. Jag upplever att ovan jag nämnde tidigare S2005-Y20R är något för mörk. Kan Kalk funka på köksluckor om man har froströk på väggarna? Tack, Liri

11/10/2021 21:03:35

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Liri

 LADY 10341 Kalk och  LADY 1376 Froströk är fina ihop men provmåla för att se hur de blir i ditt ljus.

Med vänliga hälsningar


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top