Lina Larsson

Kategorier:

Fönster : Foder: Malmblå (7010-B03G) Spröjsar: Hassel (6912-Y53R)

Dörr : Dörr och fasad Dalabrun (7309-Y68R)

Hej! Vi har köpt ett timmerhus (Rörosstuga) som inte underhållits de senaste 10 åren. Huset ligger på västkusten 200 meter från havet och färgerna har blekts mycket. Tomten är en naturtomt med mycket sten och stora enbuskar. Vi har hittat färgerna huset målats med. Dalabrun (7309-Y68R), Malmblå (7010-B03G) samt Hassel (6912-Y53R). Nu funderar vi på vilka kulörer vi ska använda på huset. Vi har fastnat för Brunsvart, och inspireras av den här bilden: https://emagasin.jotun.se/wp-content/uploads/se/2020/04/Jotun-0734-Brunsvart.jpg Svart, betong, zink, cortenstål och lavendel är sådant som vi tycker är väldigt fint. Om vi nu skulle måla allting, fasad, fönster och foder i de färgerna så blir jag lite fundersam på vilken färg man skulle ha på taket (vi har tänkt måla om det också) och om allting kanske upplevs som för "tungt" för huset. Jag är öppen för förslag för andra kulörer känner att jag kört fast i mitt tänk och hoppas på att få lite hjälp. Skulle det passa med brunsvart på allt? Borde vi bryta av med något? Hur gör vi med taket? Eller ska vi tänka åt ett helt annat håll än Brunsvart.

16/07/2021 12:25:23

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Lina

Jag hjälper er gärna men är lite osäker på hur du tänker.  JOTUN 0734 Brunsvart är fin och passar huset. Vad är dina tankar angående detaljer somfönster, foder och dörrar? Återkom gärna med det så fortsätter vi sedan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Jag tänkte att man kunde ha Brunsvart på allting fönster, foder och dörrar men det kanske blir för mycket. Vad tror ni? Och om det blir för mycket har ni något förslag på vad vi skulle kunna ha annars? /Lina

17/07/2021 08:11:59

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Lina

Jag tycker att huset klär i  JOTUN 0734 Brunsvart men jag hade målat fönster och detaljer i andra kulörer. Kika på JOTUN 1283 Ljus Grå Umbra till vindskivor och foder runt fönster och dörrar. Fönster kan vara ljusa i  JOTUN 1376 Froströk. Dörren kan vara i en mer kulört färg tex JOTUN 8413 Herrgårdsgrön eller JOTUN 1223 Höststämning. Provmåla på stora skivor som du kan flytta runt och se hur de blir på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd. Måla sedan fasaden, vindskivor och foder runt fönster och dörrar med  DEMIDEKK Infinity. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Det låter väldigt fint och i vår stil! För dörren kommer vi först testa med JOTUN 8413 Herrgårdsgrön. Jag ska måla upp detta och se hur det blir. Vi tänkte även måla taket för att få det att hålla några år till. Vad skulle ni rekommendera för kulör på taket till färgerna ovan?

20/07/2021 09:49:55

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Kul att du gillar:) Vad har du för tak? På bilderna ser det ut som tegel?

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

:) Taket har betongtakpannor.

20/07/2021 15:17:16

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Osäker på om du kan måla takpannorna. För bästa råd måste jag hänvisa dig till vår tekniska support. Du når dem på Jotun.com. Klicka på pratbubblorna längst ner i högra hörnet så svarar de dig så fort de har möjlighet.

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top