Cecilia

Kategorier:

Fönster : NCS S 0502-Y

Dörr : NCS S 0502-Y

Hej! Ställde tidigare nedan fråga och skulle komplettera med koden för fönster o dörr. Nu har jag fyllt i det, Vi har nyss köpt ett hus byggt på 80talet. Idag är det målat i en kraftigt gul färg som vi vill byta ut till något mer modernt. På kortsidorna har fasaden endast lite kontakt med det vita mexiteglet och på långsidorna är det istället endast lite träfasad. Jag vill gärna ha hjälp med färgsättning både på fasaden, grunden samt balkongen och trädäcket. Dörren är idag vit liksom fönstren, tar gärna emot förslag även på dessa.

02/09/2021 20:55:01

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Cecilia

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en bild på ditt hus så vore det toppen? Jag ser tyvärr inte din tidigare fråga.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Kompletterar min fråga med bilder :-)

03/09/2021 16:18:44

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Cecilia

Tack för bilder och information om fönster och dörr. Om du vill ha kvar de vita detaljerna som vindskivor, foder mm och inte vill måla om fönster och dörr så måla dessa vita detaljer i samma vita som fönstren,  JOTUN 1453 Bomull. Jag tycker annars att det kan vara lugnare, mer sammanhållet och kännas mer modernt om man målar in alla detaljer ovan samt träpanel i samma kulör. Vad gäller fönster kan de vara kvar vita men dörren hade jag målat i antingen en avvikande kulör eller i samma kulör som träpanel och detaljer men med en högre glans.

Oavsett vilken variant av färgsättning ni väljer så börja med att hitta en fasadkulör som fungerar på ert hus. Kika på  1141 Natural Beige,  JOTUN 1939 Sandbeige eller  JOTUN 1284 Svolvär. Fint även med en mörkare ton tex  JOTUN 0734 Brunsvart,  JOTUN 9938 Naturligt Svart eller  JOTUN 1434 Labrador. Provmåla på större skivor som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd. Återkom sedan med hur ni upplevde dessa kulörer och hur ni tänker kring detaljerna så hjälper jag er gärna vidare med grundmur och terrass. Måla träfasad, vindskivor och foder runt fönster och dörrar med  DEMIDEKK Infinity. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top