Lisa

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : fönster: RAL 9005 Glans 30 - Svart

Angränsande rum : Golden Bronze (sovrum), Linblå (sovrum) Refined yellow (sovrum), Dijon yellow (toalett), Dusty rose (badrum)

Möbler/köksluckor etc. : Köksluckor ncs 2005-y20r, soffor: i mörkgrön nyans, golv: härdad ek, mörkbrun (Tollarp från Bjelin)

Hej! Vi håller på att bygga nytt och kommer att ha ett stort rum med stora svarta fönster, rummet innehåller kök, matbord och vardagsrum, med angränsande hall. Köket har färgkod 2005-y20r med en mörkbrun skiva. Golvet kommer att vara mörkbrunt. Vi vill ha gröna soffor och mycket av möblerna är i svartmålat trä. Vad passar det att ha för nyans på väggar, tak, lister och dörrar?

03/09/2021 12:07:10

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Lisa

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så vore det toppen.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Toppen. Har ni andra förslag på färger än de jag skrivit till resterande rum får ni gärna komma med dom. Bifogar bilder på planlösning, huset och kommande köksfärger. Mvh Lisa

04/09/2021 10:53:05

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Lisa

Tack, toppen. Börja med att hitta en fin kulör som fungerar ihop med köksluckorna till kök/v-rum/hall. Sedan brukar det vara lättare att hitta rätt i övriga rum. Vad tänker ni er på väggarna i köket? Vilken kulör (ncs eller Jotun) har era innerdörrar? Återkom med detta så fortsätter vi sedan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Vi har inte bestämt kulör på dörrar och lister än då vi vill att det ska matcha taket. Takfärgen är inte heller bestämd ännu då vi vill att det ska matcha färgen i rummet. Eftersom köket har ncs 2005-y20r funderar vi på att ha färgen Space, Kalk, Kokos, Sommarsnö eller Tidlös på väggarna i det stora rummet. Vilken av dessa tror ni passar bäst till köksluckorna? Eller har ni något annat förslag? /Lisa

16/09/2021 12:17:09

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Lisa

Tack, perfekt. Fin kulör till era luckor kan vara  LADY 1376 Froströk,  LADY 10678 Space eller  LADY 1931 Kokos,  LADY 0471 Lys Antik. Fin vit till denna färgskala är  LADY 1624 Lätthet. Måla allt som ska vara vitt i denna. Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak. 

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top