SK

Lister/dörrar/fönster: Tänkte använda samma som väggfärgen

Angränsande rum: Samma färg i vardagsrum och i sovrum som ligger i anslutning tänker vi en något mörkare grå nyans, ex NCS 2002-Y

Möbler/köksluckor etc.: Mörk ek på köksluckor

Tak: ?

Hej, Vi har köpt lägenhet och det är framförallt kök och vardagsrum som är svårt att få till rätt färg i. Vi kommer behålla det befintliga köket, som är i mörkbrun ek, bänkskivan är Jura Kalksten och en köksö som är vit som drar mot grönt. Detaljer i mässing (men som vi planerar byta ut mot krom). Golvet i furu kommer vi slipa om och vitpigmentera (så det inte blir gult). Rummen ligger i fil i söderläge. Vi tittar på att använda Jotun Tidlös eller Antikgrå på väggarna. Jag vill gärna ha en varmgrå känsla (men vill inte att den ska se beige ut) och jag vill inte att det gula i bänkskivan framhävs (snarare tonas ner). Tror ni Tidlös eller Antikgrå kan ge rätt grå ton till väggarna och dämpa det gula på bänkskivor eller bör vi tänka annorlunda? Och vilken vit färg skulle ni rekommendera till taket? Tack på förhand och hoppas ni har möjlighet att hjälpa mig. Vänliga hälsningar Susanne

03/09/2021 13:20:46

Jotun svarar:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp vilken färgkod (ncs eller Jotun) du har på dina tak, fönster och dörrar om dessa ej ska målas. Det påverkar vilka färger som blir fina och hur ni kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt gärna en planlösning så hjälper jag dig vidare med en färgplan.

Med vänlig hälsning:)

03/09/2021 15:18:16

SK:

Hej, vi planerar måla om tak och lister. Lister/fönster/snickerier kommer målas samma som väggfärgen då det är så mycket snickerier. Taket kommer vi också måla, så här ska det vara något som matchar väggfärgen och gärna tonar ner det gula som redan finns i rummet och väggarna vill vi gärna ska upplevas som greige eller grå. Hoppas det är svar på frågan så ni har möjlighet att hjälpa mig. Stort tack.

03/09/2021 16:51:23

Jotun svarar:

Hej igen

Tack, perfekt. Om du inte vill förstärka det gula i golv och bänkskiva så är det bra att välja en grå kulör som också har lite gulhet i sig tex  LADY 1563 Mörk Strandsand,  LADY 1016 Blek Sand,  LADY 10678 Space eller  LADY 1931 Kokos. Väljer du en mer grå ton så kommer det gula upplevas gulare och väggarna kan få ett blå-stick. Gult och blått förstärker varandra. Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Återkom med hur du upplever dessa kulörer så hjälper jag dig gärna vidare sedan med kulör i taken och i sovrum. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak. 

Med vänlig hälsning:)

13/09/2021 09:46:29
Go to top