Therese

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Omålat just nu

Angränsande rum : Angränsade rum är i dagsläget vita, förutom badrum som ärBei

Möbler/köksluckor etc. : Köksluckor: tror 0500-n(ej kritvit) tänkte ha möbler i ”råare” betsad ek, måla in ett skåp i Soothing Beige, en bokhylla i Green leaf.

Tak : Vit rå panel

Vi håller på att göra nytt vardagsrum ihop till befintligt kök. I nya delen har vi målat soothing beige på alla väggar utom en fondvägg som vi har Lady Minerals Green Leaf. Kommer ha ett skåp på gröna väggen vi målat in i Green Leaf, o kommer ha ett skåp vi målat in i Soothing Beige mot en beige vägg. Har även en ”murstock” i terrakotta-tegel där vi ska ha kaminen. Nu till frågan, vi funderar på att måla in lister/smygar/foder i soothing beige. Men, hur gör vi på fondväggen? Gör man det beiget där också, eller man målar lister o smygar i Green leaf? Är det snyggt med ”brytning” i ett hörn mellan en grön o beige list? Eller ni rekommenderar annan färg på listverk/smygar? Bilden jag bifogar har du vårt golv vi ska lägga, Berry Alloc Bonk oak, o där är en vit (fabrilsmålad) list på bilden. Hur tycker du annars färgskalan kan bli med beige, grön, terrakotta, golvet o betsade ekmöbler mot det lite kallare hållet(ej så gul ek-färg) känns?

16/09/2021 19:38:59

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Therese

Jag tycker att du har fått till en fin färgsättning. Jag hade nog målat snickerierna i vitt och då samma vita kulör som ni har i övrigt på vita detaljer i huset, som fönster, dörrar, köksluckor. Lägg gärna lite tid på att kolla upp vilken vit färgkod du har på dessa detaljer. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast. Alternativt målar du monokromt, dvs samma kulör på snickerierna i respektive rum, som du har på väggarna. I detta fall blir det samma kulör på sockeln som du har på resp vägg. En tredje variant är att välja en helt annan kulö tex grå på alla lister i hela bostaden. Här behöver ju denna grå fungera även med övriga kulörer i bostaden. 

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top