SL

Kategorier:

Fönster : RAL 9005 (glanstal 30)

Dörr : Grön

Garageport : -

Grundmur : -

Hej! Vi ska bygga hus i nyfunkisstil med stående träpanel på en skogs/strandtomt med mycket utsatt söderläge. Har sökt efter tåliga alternativ till järnvitriol och tjärvitrol eftersom vi gärna vill ha en naturligt matt yta med skiftningar som smälter in i omgivningen. Vilka färgkoder skulle ni rekommendera? Vill hellre ha mellan/mörkgrått snarare än silver/ljusgrått. Inslag av brunt går bra så länge det inte blir för varmt. Undrar även om ni kan rekommendera matchande grön färg till ytterdörr? Öppen för både något neutralt typ 8494 ORGANIC GREEN, 8546 Local Green eller lite piggare typ 0125 PALMETTO som en liten färgklick för att matcha skogen. Önskar även en fasadfärg med så långa underhållsintervall som möjligt, helst som inte behöver skrapas bort. Hur står sig DEMIDEKK Ultimate Helmatt jämfört med t ex Infinity?

03/10/2021 09:56:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Spännande:) Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en bild på ditt hus så vore det toppen. Återkom med detta samt gärna ett förtydligande om du tänker dig att laser huset eller måla det i täckande färg.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Står och väger mellan lasyr, täcklasyr och Ultimate helmatt. Fasaden är hyvlad. Dörren skulle även kunna vara svart eller grå om det går att få till en snygg kombination med övriga färgval.

05/10/2021 13:59:57

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack, toppen. Superläckert hus:) Kika på  JOTUN 0734 Brunsvart,  JOTUN 1434 Labrador,  JOTUN 9938 Naturligt Svart,  JOTUN 0683 Sotgrå, JOTUN 699 Svart eller JOTUN 620 Beito till fasaden. Fint med en mer kulört ytterdörr tex JOTUN 8413 Herrgårdsgrön, JOTUN 8494 Organic Green eller JOTUN 1223 Höststämning. Palmetto blir för skarp utomhus. Provmåla innan du startar på stora skivor som du kan flytta runt huset och se hur de olika kulörerna blir på olika sidor om huset och i olika ljus. Måla sedan fasad, knutbrädor, vindskivor och foder runt fönstser och dörrar med  DEMIDEKK Infinity, som är vår bästa färg. Dörrarna målas med  DEMIDEKK Infinity Details. Om du vill lasera huset så laserar du med  Trebitt Oljelasyr eller https://www.jotun.com/se/se/decorative/exterior/products/tyrilin-matt-lasyr 

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top