Carina

Kategorier:

Hej! Ska måla mitt lilla hus till våren men vet inte vilken färg. Huset är byggt 1928 och jag vill gärna hålla mig till tidstypiska färger om det är möjligt. Kan tänka mig att ha kvar det grönt eller kanske rött och vitt eller ska jag byta färg helt och isåfall till vad? När jag målar om vill jag måla altanräcke och det som är ”nedanför golvet” vitt så det går ihop med resten. Dörren vill jag ha i någon accentfärg, finns källardörr och garagedörr samt dörr till lekstuga också .Huset ligger i ett villa område med både hus som är gamla och hus från 90-talet…har gammal uppväxt trädgård och ett garage och lekstuga på tomten... tacksam för råd!

24/10/2021 13:20:05

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Carina

Jag tycker att ditt hus klär i grönt. Kika på JOTUN 8413 Herrgårdsgrön till fasaden,  JOTUN 1016 Blek Sand till vindskivor, knutbrädor och foder runt fönster och dörrar. Ytterdörren kan vara i JOTUN 1223 Höststämning. Grundmuren hade jag målat i en mörkare kulör tex  JOTUN 11130 Shade. Låt fönstren vara vita.

Om räcket på altanen ska målas så hör gärna med vår Tekniska support om hur du går tillväga och vilka produkter som lämpar sig. Det ser ut att vara i tryckt virke. Du når dem på Jotun.com. Klicka på pratbubblorna längst ner i högra hörnet så svarar de dig så fort de har möjlighet.

Måla sedan räcket i samma kulör som övriga detaljer på huset, tex  JOTUN 1016 Blek Sand. Provmåla alla dessa färger på stora skivor eller liknande som du kan flytta runt huset och se hur du upplever kulörerna på olika sidor, i olika ljus. Betrakta på lite avstånd.

Måla fasad, knutbrädor, vindskivor och foder runt fönster och dörrar med  DEMIDEKK Infinity. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details. Grundmuren målas med  JOTUN DryTech Murfärg.

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tusen tack för svar! Vill också gärna behålla det gröna. Får åka och titta på dessa färger. Ha en fin dag! Mvh Carina

26/10/2021 20:37:23

Svar från kulörrådgivaren:

Tack, det samma:))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top