Lovisa

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Kritvit fönster, Stockholmsvit på dörrfoder

Angränsande rum : Ska också målad

Möbler/köksluckor etc. : NCS S 6502-G

Tak : Kritvit

Hej, Vi ska byta kök och köket kommer att ha köksluckor i en gröngrå färg, NCS S 6502-G (https://www.ballingslov.se/kok/kokssortiment/koksluckor/gastro/gastro-kulor-grongra). Jag vill ta fram det gröna i luckan och ha en lugn grå-beige färg. Rummet är öppet och i anslutning till vardagsrum och hall och vi tänkte ha en och samma färg både i kök, vardagsrum och hall. Bänkskivan kommer att vara vit kvartsten med mörka inslag (https://stenskivor.se/stenskivor/kompositskivor/snowy-ibiza/). Jag har provmålat lite olika färger och fastnat för er färg Sommarsnö. Tack och lister är kritvita medan dörrfoder är ”stockholmsvita” men funderar på att även måla dörrfodren kritvita. Anser ni att sommarsnö funkar ihop med NCS S 6502-G? Tyvärr inga bilder på köket då det inte är på plats ännu!

24/10/2021 22:53:33

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Lovisa

 LADY 1928 Sommarsnö är superfin ihop med gröna toner men fungerar mindre bra ihop med varmare vita som Stockholmsvit. Kika i stället på  LADY 8470 Smooth White som är aningens mörkare och därför skapar lite kontrast vilket brukar göra att man tänker mindre på de olika vita tonerna. Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Tack för svar! Vad är skillnaden mellan LADY Pure Color och Landy Wonderwall? Vilken vit färg skulle ni rekommendera till lister och dörrfoder tillsammans med Sommarsnö? Skulle färgen Kalk passa att kombinera till Sommarsnö? Mvh Lovisa

09/11/2021 16:57:24

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Lovisa

 LADY Pure Color är något mattare än  LADY Wonderwall som är lite mer robust än pure color.  LADY 1928 Sommarsnö blir bäst ihop med kritvitt tex  LADY 9918 Klassisk Vit.  LADY 10341 Kalk är för röd ihop med  LADY 1928 Sommarsnö. Kika i stället på LAYD 553 Ascott.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar från kulörrådgivaren:

Glöm inte att provmla;)

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Jag har nu insett att vi har mycket snickerier i 0502-Y och kommer därför behålla det på snickerier men tyvärr gör det sig inte så bra ihop med Sommarsnö. Jag hade verkligen fastat för Sommarsnö så skulle ni behöva er hjälp med alternativ! Vad finns för alternativ till Sommarsnö om man inte vill gå så mörkt som Smooth white (vilken du tidigare tipsade om)? Funkar Smooth Witherspoon bra till gröngrå skåpsluckor? Sommarsnö gjorde sig väldigt bra mot våra gröngrå köksluckor (NCS S 6502-G). De tog fram den gröna färgen fint. Tacksam för tips om färg likt Sommarsnö som funkar med 0502-Y och de gröngrå luckorna. Hur passar Tidlös?

14/11/2021 22:52:20

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika i stället på  LADY 1024 Tidlös. Måla allt som ska vara vitt, tak, fönster, dörrar och övriga vita detaljer i  LADY 1453 Bomull eller  LADY 1001 Eggvit som är något mindre gul. Provmåla.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top