Ch

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vit?

Angränsande rum : Tidlös 1024?

Möbler/köksluckor etc. : Kök Grå Beige eller Mörkare trä

Tak : Vit?

Hej, Vi (två vuxna med utflugna barn) bor nu i hus men har köpt en lägenhet som vi kommer att få tillgång till om ca ett år. Vi tänker oss först att helrenovera den vilket alltså betyder byte av golv - lutar starkt mot fiskbensparkett överallt. Men färgsättningen känns betydligt svårare. Helst skulle vi nog vilja ha samma färg i hela lägenheten (den är 120m2 stor och vetter mot söder, väster och norr). Vi vill inte riskera att välja en för mörk nyans och funderar nu över om Tidlös 1024 som väl borde vara ett bra val. Men vilken vit tak-nyans är då lämpligast att välja? Vi har väldigt djupa fönsternisher (ca 50cm djupa och i betong med grå kalksten i underkant) Dessa behöver också vitmålas - samma nyans som taket eller annan? Hur bör snickerier målas - samma färg (Tidlös) eller en något mörkare grå nyans? En närliggande fråga - Färg på kök? fungerar det med en grå eller beige färg till Tidlös? Vad bör man undvika? Mycket tacksam för alla tankar och reflektioner Hälsningar Ch

25/10/2021 11:47:57

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Spännande projekt. Jag hjälper er gärna men för att ni ska få så bra svar av mig som möjligt så vore det toppen om ni har möjlighet att ladda upp en planlösnings samt ange vilken färgkod fönster, dörrar etc har, om några av dessa detaljer ej ska målas om. 

Angående den vita kulören så blir det finast och mest harmoniskt om man målar allt vitt i samma vita kulör, även taken. Då ser det vitt ut. Återkom med planlösning samt vilken färgkod köket kommer att få, så hjälper jag er gärna vidare sedan med en färgplan:)

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top