Julia

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vita

Angränsande rum : Vitt/mörkgrön

Möbler/köksluckor etc. : Varmgrå

Tak : Vit

Hej! Jag håller på att fundera på vilken färg jag ska välja till köket/vardagsrummet (öppen planlösning). Tycker det är svårt att välja färg till ekgolv. Är inne på nån typ av beige eller mot det gråa hållet. Köksluckorna är varmgrå med svart bänkskiva och vitt kakel. Tacksam till förslag :)

25/10/2021 14:56:23

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Julia

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp vilken färgkod (ncs eller Jotun) du har på dina tak, fönster, dörrar, lister och köksluckor så vore det toppen. Det påverkar vilka färger som blir fina och hur ni kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt gärna en planlösning så hjälper jag dig vidare med en färgplan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! De är nämligen så att vi har beställt ett nyckelfärdigt hus så just vit färgen är svår att säga. Det står att Listorna är Fabriksmålade i vitt som standard. Sen är jag osäker på tak, fönster och dörrar. Köksluckor: Kulör F58 varmgrå, NCS-S 2502-Y. bänkskiva: svart Sten (6001 ceramic). Bifogar planlösningen (för kök och vardagsrum) Hoppas det hjälpte dig lite iallafall. Mvh Julia

02/11/2021 15:39:31

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Julia

För bästa resultat rekommenderar jag att du hör med Husleverantören vilken färgkod den vita kulören har på alla vita detaljer. Färger upplevs olika i olika ljus men även olika beroende på vilka andra kulörer du ser samtidigt.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen, Nu har jag fått svar från husleverantören. Smygar, golvlister, foder och innerdörrar har färgen S0502y, taklisten är lite "vitare" så att det möter takfärgen som är halvt recept av väggfärgen.

08/11/2021 12:17:47

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika på  LADY 1024 Tidlös till väggarna. Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top