Lotta

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : NCS 0500

Angränsande rum : Köksluckor NCS 3005-G20Y

Möbler/köksluckor etc. : valnöt

Tak : NCS 0500

Hej, Vi har målat kök, vardagsrum och hall i sommarsnö (se big. planlösning) men dessvärre drar den mycket åt grönt både i norr och söderläge. Det är mycket träd och grönska utanför alla fönster. Köksluckorna är lackade i NCS 3005-G20Y, marmorskiva, inga överskåp. I köket ser både köksluckor och väggar gröna ut istället för lite dovare beige som var tanken.

25/10/2021 15:33:21

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Lotta

Kika på  LADY 1376 Froströk istället. Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tusen tack! Kan froströk göra sig bra även i sydläge då vi även har sommarsnö i vardagsrummet och där drar det också åt grönt. Tanken var en ljust greige färg som inte är för kall men inte heller för beige. Funderar även på att måla sovrum i Blek sand som också är i sydläge. Hur funkar den mot froströk? Vill att det ska finnas en röd tråd genom hela huset.

29/12/2021 14:10:53

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Froströk och Sommarsnö har olika rödhet/gulhet vilket kan upplevas lite fel när man ser dem tillsammans. Om du väljer Froströk i köket så måla gärna även v-rum i denna. Froströk är fin ihop med  LADY 1016 Blek Sand men provmåla för att se hur det blir i din miljö.

Önskar dig ett Gott Nytt År:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Har provmålat med bl.a. blek sand i sovrummet, gillar ”tonen” men upplever den väldigt ljus, om man vill gå åt en mörkare kulör vad finns det då för alternativ? Blek sand gör sig däremot mycket bra i badrummet som angränsar till sovrummet och delvis är kaklat med bricmate glanshammar.

24/02/2022 19:48:15

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Lotta

Lite osäker på om du även målar om v-rum/hall? Läs gärna mitt tidigare svar om de olika tonerna i Sommarsnö och Froströk. Fin mörkare kulör till sovrummet kan vara  LADY 1233 Mohair eller  LADY 11130 Shade. Provmåla igen och återkom gärna med ovan, så fortsätter vi sedan.

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, tusen tack! Vi har provmålat både froströk och Tudor i kök, v-rum och hall. Froströk blir jättebra i kök men ev att den känns för beige i v-rum, Tudor känns lite bättre där men det funkar väl inte jättebra att kombinera dem? Ska kika på mohair till sovrum, tror att shade blir lite för beige. Om man vill ha en lite ”svalare” kulör som ändå är mörk ska vi kika på en annan kulör än mohair isf?

01/03/2022 09:33:51

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Lotta

Tudor kan upplevas lite mer rosa ihop med Froströk,  LADY 1016 Blek Sand och de gröna luckorna men provmåla och se hur det blir i ditt ljus. Kika sedan på  LADY 10580 Soft Skin eller  LADY 6352 Evening Green till sovrum. Provmåla igen.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top