Karin

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : 0502-y

Angränsande rum : Tips

Möbler/köksluckor etc. : 2005-g70y

Tak : 0502-y

Hej. Vi ska bygga nytt hus i skärgårdsstil och tar gärna emot idéer på färgval. Relativt öppen planlösning på kök o vardagsrum. Angränsande rum ska helst bli till en mysigare bibliotekskänsla så gärna en mörkare färg i det rummet alt. Bifogad bild på tapet. Köksluckor (ska ej ha några överskåp) blir i kulör s2005-g70y. Fönster, dörrar, lister och tak i 0502-y och golvet i vitlackat ek. Jag vill ha en ljus känsla i kök och vardagsrum och har tittat på tidlös dit men även ljus antikgrå och antikgrå till ex. hall och upp i trappan. Passar tidlös och de andra färgerna ihop med köksluckorna? Behöver också hjälp med val av färg till trappstegen som ska målas. Vi vill få en sammanhängande känsla gärna i något grått. Med vänlig hälsning, Karin

25/10/2021 17:41:24

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Karin

Jag har precis svarat dig.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Karin

Ber om ursäkt. Ser nu att denna fråga gällde interiör. 

Kika på  LADY 1024 Tidlös till kök/v-rum och  LADY 0394 Varmgrå till bibliotek. Hall och trapphus kan vara i  LADY 10679 Washed Linen. Om du vill ha trappstegen mörkare så kika på  LADY 0394 Varmgrå,  LADY 1352 Form eller  LADY 1145 Band Stone till dessa.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Trappstegen som du kliver på målas med Tresjerner Golvfärg https://trestjerner.se/produkter   Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak. 

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top