Sofie

Kategorier:

Hej! Jag bor i ett nybyggt modernt hus med liggande panel, helt målat i Nordsjövit (den har ingen officiell NCS-kod desvärre). Garaget bredvid är i samma stil och färg, båda taken är en ljusgrå färg. Nu har vi rest ett attefallshus på tomten och tänkte försöka blanda in minst en annan färg och har siktat in oss på grönt. Attefallshuset har också liggande panel, knuttimmer och ett mellangrått tak i plåt, se bifogad fil för produktbild (finns ej CNS kod). Förslag 1: gröna fönster och dörr + vitt foder + ljusgrå panel. Förslag 2: vita fönster och dörr + gröna foder + ljusgrå panel. Förslag 3: Vit panel och oklar kombination av övrigt. Jag gillar verkligen Herrgårdsgrön men funderar över om den blir mörk på fönster och dörrar? Har ni några fina kombinationer att rekommendera av grönt, vitt och grått. Tanken är att den vita kulörten ska vara så lik Nordsjövit som möjligt. Mvh Sofie

12/11/2021 19:09:15

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Sofie

Upplevelsen av färg påverkas av olika ljus men även av vilka andra kulörer du ser samtidigt. Jag hjälper dig gärna men här skulle jag därför behöva veta vilken ncs färgkod Nordsjövit har, för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Återkom gärna med detta så fortsätter vi sedan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

NCS S 0603-Y03R Frågar man nordsjö så säger de att de inte har någon kod men jag hittar denna om jag googlar runt. Vi får väl utgå från den.

15/11/2021 13:02:10

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Sofie

Börja med att hitta en fasadkulör som fungerar med Nordsjövit. Kika på  1069 Villagrå. Den är fin med den ncs-kod du angav men aningens mörkare än Nordsjövit. Provmåla på stora skivor som du kan flytta runt och se hur kulören blir på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd. 

Angående detaljer - vilken/vilka kulörer (ncs) har detaljer som fönster och foder mm på garage och huvudbyggnad? återkom med detta samt hur ni upplevde Villagrå, så hjälper jag er gärna vidare sedan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top