Clara Tuvesson

Kategorier:

Fönster : S0502-Y

Dörr : S0502-Y

Garageport : ET

Grundmur : ET

Hej! Vi håller på att renovera vårt kök och funderar på färgsättning i resterande rum i lägenheten. Köksluckorna kommer att vara i färgkod S4005-Y20R och väggfärgen i köket kommer att vara i 3005-Y20R. Jag funderar på vilka färger som går bra ihop med dessa färgkoder? Vi vill ha en ljusare färg i övriga rum, och även en färg som går mer åt det beiga hållet. Jag skickar en bild över ett kök som vi har inhämtat mycket inspiration från, vi kommer ha exakt samma bänkskiva och även färgsättning på luckorna. Bifogar även två stycken bilder där man kan se väggfärg S3005-Y20r (i detta rummet kommer sedan köket att byggas upp). Tack för er hjälp.

14/11/2021 20:43:13

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Clara

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så vore det toppen.

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, bifogar här planlösning. Vi kommer däremot att ändra om planlösningen så att i rummet där det numera står "Sovrum" ska det nya köket byggas upp och där det står "kök" på planlösningen, ska sovrummet vara. Återkom om ni behöver någon annan info.

16/11/2021 13:31:37

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Clara

Tack, toppen. Det ser ut som om dina vita detaljer är i lite blandade toner med vitare tak och lite gulare fönster, dörrar och lister. Det finaste är om du målar allt som ska vara vitt - väggar, tak, fönster, dörrar och snickerier, i samma vita kulör. Så ser det vitt ut. Om man blandar olika vita kulörer så tenderar de att förstärka varandras olikheter. Så upplevs tex varmare vita ofta lite gulare än de egentligen är ihop med vitare vita som också kan få ett blå-stick ihop med varmare vita. Återkom gärna med hur dina tankar går här. Kan du tänka dig att måla om dina vita detaljer?

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Det stämmer, taket är målat i helt vanlig vit takfärg och listorna är målade i antik. Jag vet inte ritkigt vilken bild jag skickade tidigare men jag skickar ytterligare en bild där man ser de olika vita färgerna tydligare och väggfärgen vi har målat med i köket. Jag tror också att det hade varit snyggare att köra på samma vit men vi kommer inte att måla om listorna nu i efterhand dessvärre... Den rosa färgen ni ser är vardagsrummet. Med vänlig hälsning, Clara

19/11/2021 10:34:24

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Klara

Kika på  LADY 10678 Space,  LADY 1931 Kokos eller  LADY 1875 Sans som ljusare kulör. Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Tack så mycket för er hjälp. Det lutar åt att vi kommer att ha Space i det stora vardagsrummet. I sovrummet däremot har vi inte riktigt bestämt oss ännu och skulle vilja ha lite tips från er, vi vill ha lite ljusare färg än S3005-Y20R och lite mörkare än de föreslagna färgerna ovan (space, kokos och sans). Vi har målat upp med färgen Sand hemma och den ser fin ut, hur skulle ni säga att denna går ihop med färgerna S3005-Y20R och Space? Finns det några andra färgkoder ni skulle rekommendera att ha i sovrummet? Tacksam för lite fler tips. Vi vill även ha en beige-aktig färg i sovrummet. Med vänlig hälsning, Clara

27/12/2021 21:03:06

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Om köket blir i S4005-Y20R och väggar i S3005-Y20R, v-rum i  LADY 10678 Space, så kika på  LADY 12075 Soothing Beige eller den aningens rosa tonen  LADY 10290 Soft Touch till sovrummet. Provmåla igen.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Hur skulle ni säga att Sand går ihop med Space och NCS S4005-Y20R som vi har i köket? Det lutar just nu åt att måla sovrummet i färgen Sand nämligen. Tacksam för er hjälp! Mvh Clara

15/02/2022 21:29:25

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Clara

 LADY 1140 Sand har en lite rödare ton än de övriga beige kulörerna vilket kan göra att den framstår som just lite för röd i tonen, i sammanhanget. Men, om ni gillar den så provmåla och se hur den blir ihop med övriga kulörer.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top