s.o

Lister/dörrar/fönster: Vit

Angränsande rum: Tapet

Möbler/köksluckor etc.: Ek / vit

Tak: Vit

Hej, vi ska flytta in i vårt nya hus och behöver måla om alla rum. Min fråga gäller vardagsrum & hall som sitter ihop och är granne med köket. Jag vill måla väggarna i vardagsrum och hall i Skandinavisk ljus 1832. Frågan är då vilken nyans av vit (?) jag ska måla snickerierna i för bästa matchning? Och taket? Köket kommer målas om troligtvis i färgen Tidlös 1024, vi har klassiska vita luckor och vit kakel. Jag bifogar med mäklarbilder (ej våra möbler). Vi använder mycket ljus trä (ek) och beiga / naturnära färger. Så som beige, brun, grön och liknande i textiler. Tacksam för svar!

21/11/2021 08:35:03

Jotun svarar:

Hej 

Det finaste är om du målar allt som ska vara vitt - väggar, tak, fönster, dörrar och snickerier, i samma vita kulör. Då ser det vitt ut. Om man blandar olika vita kulörer så tenderar de att förstärka varandras olikheter. Så upplevs tex varmare vita ofta lite gulare än de egentligen är ihop med vitare vita som också kan få ett blå-stick ihop med varmare vita.

Fin vit ihop med  LADY 1832 Skandinaviskt Ljus är  LADY 1001 Eggvit. Måla allt som ska vara vitt, tak, köksluckor, fönster, dörrar och lister i Eggvit. Tidlös är fin men Skandinaviskt Ljus har en betydligt rödare ton än  LADY 1024 Tidlös vilket gör att Tidlös kan upplevas grågrön ihop med den rödare Skandinaviskt Ljus. Kika på  LADY 10678 Space i stället till luckorna. 

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Med vänlig hälsning:)

23/11/2021 12:36:36
Go to top