Anton

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Bomull

Angränsande rum : --

Möbler/köksluckor etc. : Mörkbetsad ek

Tak : -

Hej! Totalrenoverar en sekelskifteslägenhet nu och börjar närma oss målningen nu. Vi har valt att ha Bomull som vit färg på alla snickerier, men undrar lite grann hur vi ska tänka kring takfärg och stuckaturer. I färgbutiken sa dom åt oss att köra på kritvit nyans då tydligen "alla" innetak i Sverige har detta, men överallt läser jag att man ska tänka sig för innan man blandar Bomull och Klassisk Vit. Hur tycker ni att vi ska tänka? Genomgående tema i lägenheten är varma färger, bland annat Vanilj, Skandinaviskt Ljus och Washed Linen. Tacksam för svar och hjälp!

22/11/2021 11:22:39

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Anton

Det finaste är om du målar allt som ska vara vitt - väggar, tak, fönster, dörrar och snickerier, i samma vita kulör. Då ser det vitt ut. Om man blandar olika vita kulörer så tenderar de att förstärka varandras olikheter. Så upplevs tex varmare vita ofta lite gulare än de egentligen är ihop med vitare vita som också kan få ett blå-stick ihop med varmare vita. I ert fall kan man måla taket i  LADY 1001 Eggvit som är aningens mindre gul än  LADY 1453 Bomull men ändå en varm vit kulör. 

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar! Har ni några rekommendationer kring hur vi ska tänka med matthet/glanshet och eventuellt kombinera dessa på väggar, snickerier och tak. Vi kommer följa ert råd och köra Eggvit i taken och på stuckaturen, samt Bomull på snickerierna.

30/11/2021 08:35:36

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Anton

För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak. Takfärgen har ju en naturlig matthet. Låna gärna hem glansprover på snickerifärgen och se vad ni gillar bäst.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top