Damir

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Lister S 0502 Y, innerdörrar S 0502-Y, fönster samt ytterdörr S 9000 N

Angränsande rum : Har inget valt

Möbler/köksluckor etc. : NCS S 2005-Y20R färgkod på kök. Kommer ha valnöt tv bänk, beige soffan

Hej, Behöver hjälp med färgsättning i alla öppna utrymmen, dvs hall, vardagsrum, hall samt allrum vid barnavdelningen. Färg på angränsande rum kan ni också tipsa om. Vi har ett beige kök NCS S 2005-Y20R. Vill allt skall smälta in. Även taket vill ha hjälp med. Det skall vara vitt.

26/11/2021 13:17:08

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Damir

När man ska färgsätta en hel bostad så är det lättast att börja med de allmänna ytorna som kök/v-rum. Därefter brukar det vara lättare att hitta rätt kulör till övriga rum. Det kan lätt bli övermäktigt annars. Kika på  LADY 10678 Space,  LADY 1931 Kokos eller  LADY 1875 Sans till de allmänna ytorna. Måla taken i  LADY 1001 Eggvit.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Återkom sedan med hur du upplevde kulörerna så fortsätter vi med övriga rum sedan.

För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top