Sanna

Lister/dörrar/fönster: Ingen färg än

Angränsande rum: Guldlock och Devin samt Kokos och Soft Touch

Möbler/köksluckor etc.: Ingen färg än

Tak: Ingen färg än

Hej, Jag har en tvåplansvilla där nästan alla ytskikt ska i samtliga rum ska renoveras. Det som kommer behållas är furupanel i hall på både övre och undre plan samt äldre ljusa trägolv i samtliga rum. På nedre våningen har vi tänkt Guldlock (1012) och Devine (12083) och på övre våningen Kokos (1931) och Soft Touch (10290). Min önskan är att tak, dörr- och fönsterfoder samt golv och taklister har ett genomgående färgtema genom hela huset. Utifrån era "matchande färger" verkar Lätthet (1624) vara ett alternativ men jag är osäker om den passar med Guldlock? Jag kan även tänka mig olika vit nyans på detaljerna så att de bryter lite mot varandra, ex. en på lister/foder och en annan i tak. Så min fråga är vad skulle ni rekommendera för kulör eller kulörer för detaljerna, tak, lister och foder, utifrån vägg färgerna ovan?

11/01/2022 18:26:04

Jotun svarar:

Hej Sanna

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så vore det toppen. Återkom med detta samt gärna färgkod på köksluckor, om dessa ej ska målas om, så hjälper jag dig vidare sedan.

Med vänlig hälsning:)

14/01/2022 11:54:19

Sanna:

Huset har aldrig haft någon riktig planlösning så jag har fått göra en ungefärlig efter bästa förmåga, hoppas den hjälper. Köket kommer göras om, bla. måla om köksluckor men där finns inga färdiga planer än. Resterande rum kommer inte i nuläget göras om utan endast båda sovrummen på övervåning samt de tre rummen på undervåningen. De rum som inte renoveras kommer inte påverkas utav färgvalet på lister/foder/tak. Med vänlig hälsning, / Sanna

16/01/2022 22:25:49

Jotun svarar:

Hej igen Sanna

Tackar. Egentligen brukar det vara lättare att börja med kulörer i de allmänna ytorna som tex kök/v-rum. Därefter brukar det vara lättare att hitta rätt i övriga rum. Väljer du kulörer i sovrummen först så får dessa styra vad som blir fint i kök/v-rum.

Men, med de varma toner som du tänker dig blir bättre ihop med en varmare vit som tex  LADY 1001 Eggvit. Måla allt vitt, tak, fönster, dörrar och snickerier i denna kulör.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Med vänlig hälsning:)

17/01/2022 14:17:51
Go to top