Klas

Lister/dörrar/fönster: Bomull

Angränsande rum: Lagerträd

Möbler/köksluckor etc.: Ekparkett på golvet

Tak: Takfärg vit 2 från Caparoll

Vi ska måla vår 6 m långa hall. Vi har målat taket i en "vanlig" vit takfärg med glansvärde 2. Vi har grundmålat väggarna med Jotuns grundfärg som är vit. Igår målade vi listerna i Supreme Finish Bomull Halvblank och nu upplever vi att listerna är gula/mörka. Vi har tänkt att måla väggarna i Froströk Super matt. Vi har beställt en ny dörr och dörrkarm som är i S-0502-Y. Som jag förstått är det samma kulörkod som Bomull/Eggvit. Tror du att det är en bättre ide att måla taklisterna med glansvärde 5 samt en ljusare vit ton? I det angränsade rummet ska vi måla med Lagerträd. Om vi inte använder Froströk, vilken färg tycker du vi ska använda då? Vi vill ha en ljus och lugn färg.

12/01/2022 20:30:13

Jotun svarar:

Hej Klas

Det finaste är om du målar allt som ska vara vitt - väggar, tak, fönster, dörrar och snickerier, i samma vita kulör. Då ser det vitt ut. Om man blandar olika vita kulörer så tenderar de att förstärka varandras olikheter. Så upplevs tex varmare vita ofta lite gulare än de egentligen är ihop med vitare vita som också kan få ett blå-stick ihop med varmare vita.

S0502-Y är Bomull och 0502-Y är Eggvit.  LADY 1376 Froströk blir bättre ihop med kritvitt tex  LADY 9918 Klassisk Vit. Ihop med varmare vita toner så drar den åt rosa och den varmare vita brukar upplevas lite gulare än de egentligen är ihop med Froströk. Kika i stället på  LADY 1875 Sans

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Med vänlig hälsning:)


14/01/2022 15:17:19
Go to top