Axel

Lister/dörrar/fönster: Eggvit halvblank

Angränsande rum: Eggvit, Pale green, skandinaviskt ljus

Möbler/köksluckor etc.: Bok, ljus.

Tak: Jotun jota proff

Hej! Vi renoverar ett våningsplan i vårt hus och önskar råd om färg på köksluckor. Köket har öppen planlösning till matsal som i sin tur har öppen planlösning till vardagsrum (på bifogad ritning heter köket ”kontor”, väggen mot matsalen är numera borta). Alla snickerier är i Eggvit halvblank. Väggfärg i vardagsrum är Skandinaviskt ljus. Väggfärg i matsal, hall och kök är Eggvit. Sovrummet är i Ljus granit och rummet som på ritningen heter kök är i Pale green med tak i nordic breeze. Vi önskar en varm ljus beige till köksluckorna och har kikat på soft och soft touch. Vet att soft touch har rosa i sig, men rummet ligger på bottenvåning med lite ljusinsläpp och fönster mot norr, så upplever den inte som rosa. Men tycker detta är så svårt! Vad tror du hade passat med tanke på önskemål, ljus och övriga färger? Golven är i oljad ek, fiskbensparkett. Vardagsrum matsal har fönster mot vänster/söder. Sovrum har mot öster.

12/01/2022 21:16:16

Axel:

Just det, bänkskivan kommer vara kalkstenen Jura grey, se exempel via länk: https://www.granitset.se/sortiment/granit/jura-grey-kalksten/

12/01/2022 21:31:21

Jotun svarar:

Hej Axel

Jag tycker att det låter fint med  LADY 10290 Soft Touch på luckorna men provmåla för att se hur den blir på en större yta i ert ljus.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.  Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Med vänlig hälsning:)


14/01/2022 13:59:54
Go to top