SJ

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vita

Angränsande rum : Nordsjövit

Möbler/köksluckor etc. : Vita, trä

Tak : Vitt

Hej! Vi har nyligen flyttat in i en lägenhet byggd på 00-talet. Alla väggar är vita i dagsläget och vi spånar på vilka färger vi ska välja till de 2 sovrummen som ligger bredvid varandra samt den lilla hallen precis utanför. Det stora sovrummet har vi tänkt ska få någon grön nyans. Vi har köpt Hays Matin Table lamp i grönt och jag undrar om det blir kaka på kaka med gröna väggar också. Vi har kikat på exhale, refresh m.fl. Är inte så förtjust i alltför mörka färger. Tar även gärna tips på vilka kulörer som kan passa de numera vita sängborden. Det andra sovrummet bredvid är ett barnrum som gärna får gå i ljusare lila eller någon fin (inte för mörk) blå eller rosa. Och så hallen utanför, ska man tänka neutralt där? Funkar humble yellow? Funkar det även med någon lite roligare, glad och pigg kulör? Jag är förtjust i de rosa/aprikosa kulörerna.

17/01/2022 22:00:13

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp vilken färgkod (ncs eller Jotun) du har på dina tak, fönster, dörrar, lister och köksluckor så vore det toppen. Det påverkar vilka färger som blir fina och hur ni kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt gärna en planlösning så hjälper jag dig vidare med en färgplan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Tack för svar. Taken är kritvita eller närmast S0500-N. Fönster och dörrar är S0502-Y Listerna är i ek. Köksluckorna är närmast S0502-Y.

19/01/2022 19:38:14

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. När man ska färgsätta en hel bostad så är det lättast att börja med de allmänna ytorna som kök/v-rum. Därefter brukar det vara lättare att hitta rätt kulör till övriga rum. Det kan lätt bli övermäktigt annars. Ska kök/v-rum fortsatt vara vita? I annat fall kan det vara bra att börja med dessa ytor så att inte sovrummen får styra vilken kulör som blir bäst i kök/v-rum. Återkom gärna med era tankar här så fortsätter vi sedan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Ja, tanken är att det ska vara vitt. Fast det beror mest på att vi inte har hunnit fundera på annat. Men vi tar gärna emot förslag även där! Ska man ha samma kulör i vardagsrum plus kök? Det är ju en slags öppen planlösning där väggarna delas av båda rummen. Det får gärna vara någon kulör men isf inte någon som tar över för mycket. Samma ncs gäller som i de andra rummen. Vi har ett sideboard som är i teak så det kanske man behöver ta hänsyn till.

20/01/2022 11:13:23

Svar:

Vi kommer behöva måla sovrummen i ena ändan nu i dagarna så det vore spännande att höra era tankar och idéer innan vi köper färger. Men om vi har en plan för vardagsrum/kök först kanske det går att göra en plan ändå för de andra rummen?

20/01/2022 11:16:50

Svar:

Hej igen! Funderar lite på transparent pink i vardagsrum/kök och ev om man kan bryta av med någon närliggande kulör på lilla väggen i köket alt lilla väggen som delar av kök och vardagsrum. Vad tror ni?

20/01/2022 15:32:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Det är som sagt lättast om man börjar i en ände med kök/v-rum. Sedan utgår man från detta och då brukar det vara lättare att komma framåt i processen men, det går så klart bra att börja med sovrummen och sedan får dessa styra. 

Här kommer ett förslag på hela lägenheten. Med era lite varmare vita toner på köksluckor och detaljer så kika på  LADY 1024 Tidlös,  LADY 1563 Mörk Strandsand eller  LADY 10678 Space till kök/v-rum. Sovrum kan vara i  LADY 8281 Pale Linden,  LADY 10290 Soft Touch och  LADY 11173 Humble Yellow

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej och tack för svar! Jag gillar färgerna! Ska ta färgprov på soft skin och kanske pale linden. Jag undrar också om det finns något alternativ till vardagsrummet/köket, kanske någon ”glad” kulör som finns där men inte tar över så att säga? Och vad tror du om transparent pink i kök/vardagsrum? Tack för en jättebra rådgivningstjänst!

21/01/2022 14:13:44

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

 LADY 20119 Transparent Pink fungerar bättre när alla vita detaljer är kritvita. Den kan dra lite mot grålila ihop med varmare vita fönster och dörrar.

Om ni vill ha en mer kulört ton i kök/v-rum så rekommenderar jag igen att börja med dessa ytor.

Om du tänker dig en rosa ton i dessa rum så kika i stället på  LADY 10290 Soft Touch som har en något varmare ton. Provmåla denna och återkom sedan med hur du upplever den i ditt ljus så fortsätter vi med övriga ytor.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack, nu har jag provmålat soft touch i vardagsrum/kök och den ser jättefin ut så det blir den där tänker vi. Ett av de två sovrummen i ena änden har vi hunnit måla i refresh som var så fin. Vet inte hur den passar till våra färger och soft touch men nu är det gjort 😄 Det andra sovrummet bredvid ska också målas, gärna i någon blå, rosa eller grön nyans. Vad som passar bäst. Samt även den lilla hallen mellan sovrummen och vardagsrummet. Lilla hallen kan jag tänka mig något kulört om det finns någon som passar till både refresh och soft touch. Den hallen saknar fönster bör tilläggas. Sen har vi hallen vid entrén, här finns inga fönster men jag är öppen för någon starkare kulör här. Gärna pigg och glad. Sedan finns ett sovrum i anslutning till vardagsrummet. Önskemålet här är en ljusare kulör. Tack igen för superbra rådgivning här!

24/01/2022 21:34:35

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Kul att  LADY 10290 Soft Touch blev bra i kök/v-rum. Kika på  LADY 2040 Ljus Granit till hallen,  LADY 7628 Treasure och  LADY 12083 Devine i sovrum och  LADY 1875 Sans i sovrum vid kök. Provmla igen.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack så mycket! De ska vi provmåla. Bara för att förtydliga, du skriver ljus granit till hallen - är det hallen mellan vardagsrum och sovrum? Har du även tips på kulör till hallen vid entrén? Mvh, SJ

25/01/2022 13:10:06

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Nix, jag hade målat entrehallen i en lite mer kulört ton som tex   LADY 2040 Ljus Granit. Den inre hallen hade jag målat i samma kulör som kök/v-rum för att det inte ska upplevas för rörigt. Glöm inte att provmåla;)

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Nu har jag målat delar av vardagsrummet/kök med soft touch, en jättefin och dämpad kulör, men frågan är om jag ändå inte vill ha ännu en tydligare färg mot rosa eller persika, där man tydligare ser kulören. Vi har norrläge på fönstren i detta rum och jag upplever att färgen är mer beige än persika. Har du några tips? Jag har kollat lite snabbt nu och tittat på friendly pink, senses, devine och om det var blushing peach. Vill ha något mer kulör som sagt men inte en för stark färg som tar över.

30/01/2022 23:17:59

Svar:

Och nu hittade jag även Hope som ser jättefin ut.

31/01/2022 10:53:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Om du gillar grundtonen i  LADY 10290 Soft Touch så kika på  LADY 12083 Devine som är en mer kulört variant av Soft Touch. Fint även med  LADY 20047 Blushing Peach,  LADY 8565 Hope eller  LADY 2024 Senses.  LADY 20185 Friendly Pink fungerar bättre om man har kritvita vita detaljer. Provmåla igen och återkom sedan med vilken kulör du väljer till kök/v-rum så fortsätter vi sedan med fina kulörer till de övriga rummen.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top