Lovisa

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Eggvit

Angränsande rum : Eggvit

Möbler/köksluckor etc. : Bänkskiva i ek

Tak : S0500

Hej! Vi är just nu i färd med att måla om köksluckor i den lägenhet som vi ska flytta in i. I dagsläget finns det ett kakel i köket som vi ska försöka matcha kulör på luckorna med (bifogar bild på kaklet). Väggarna är målade i Eggvit och på golvet blir det en ekparkett i vitpigmenterad hårdvaxolja. Jag har provmålat en del kulörer på stora pappersark och provat med i köket, bland annat Kalkgrå som blir för brun och Antikgrå som blir för varm. Den kulör jag i dagsläget tycker funkar bäst är Neutral, men den tycker jag blir sådär med väggfärgen. Jag har tänkt att det kan passa med en grå eller en blå kulör på luckorna, men jag är helt öppen för förslag. Vi har Eggvit i hela lägenheten förutom i sovrum och skafferi där vi har en mörkt grön kulör, tyvärr har jag ingen Ncs på den. Hoppas på hjälp! /Lovisa

18/01/2022 22:47:02

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Lovisa

Jag hade nog målat köksskåpen i en mörkare blå, tex  LADY 4744 Sophisticated Blue eller  LADY 4477 Deco Blue. Om du har möjlgihet att ta reda på vilken färgkod dina kakelplattor ha så vore det toppen. Återkom med detta så kan jag lättare hjälpa dig vidare.

Provmåla annars dessa blå. Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top