Välja väggfärg

Kategorier:

- Sovrum

Lister/dörrar/fönster: Trä, ek och gran

Angränsande rum: Trä, ek och gran

Hej! När jag var tolv år valde jag blommoga borders samt en vit tapet med struktur till mitt sovrum och vill nu måla om. Jag antar att jag behöver riva tapeterna och spackla, pga strukturen i tapeten ifall det nu ska målas istället. Mitt problem är dock väggfärg, då jag har träpaneltak av gran, och även snedtak på båda långsidorna (4 väggar totalt som bildar fyrkantigt rum) som går ner över väggarna, och som bildar en gulaktig känsla i rummet. Utöver det har jag ekparkett till golv som inte går att slipa ljusare och som även bildar en gulaktig känsla. Jag älskar varma färger och skulle överlag välja en beigeaktig färg till sovrumsväggar, men som nu troligen skära sig totalt med de övriga träslagen. Är mitt enda val att bara välja en kall färg som ex. grå, eller är det värt att även måla taket vitt för att kunna välja en varm färg på väggarna? Utöver detta värt att nämnas så har jag vita klädskåp, vitt sminkbord samt vita bokhyllor, så vit väggfärg kommer oavsett uteslutas. Kom gärna med tips och förslag!

10/05/2022 14:30:29

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Om du har gulaktigt tak och golv så blir det bättre med en varmare kulör på väggarna om du inte vill förstärka det gula i taket och golvet. Kika på  LADY 12118 Hummus,  LADY 12083 Devine,  LADY 8478 Pale Green eller  LADY 11173 Humble Yellow.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Kontakta gärna vår Tekniska Support för att hör hur du gör bäst med underlaget. Du når dem på Jotun.com. Klicka på pratbubblorna längst ner i högra hörnet så svarar de dig så fort de har möjlighet.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top