Färgsättning lägenhet

Kategorier:

- Vardagsrum

- Sovrum

- Kök

- Hall

Hej! Vi ska måla om väggarna i vår sekelskiftestvåa. Då lägenheten är så pass liten har vi tänkt ha återkommande färger i alla rum, på ett ungefär. Bifogar en bild med färger som jag vill utgå från, just dessa är från Farrow and ball; french gray samt shadow white. Min fråga är nu - om jag använder kulörer från er, vilka är motsvarande dessa från Farrow and ball? Jag vill alltså ha en grågrön färg för väggarna i vardagsrummet samt en vit/beige/grå för resterande väggar + fönster/lister/dörrar. Tack på förhand!

11/05/2022 16:46:04

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp vilken färgkod (ncs eller Jotun) du har på dina tak, fönster, dörrar, lister och köksluckor så vore det toppen. Det påverkar vilka färger som blir fina och hur ni kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt gärna en planlösning så hjälper jag dig vidare med en färgplan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Tack. Vi har inte flyttat in ännu så har svårt att hitta färgen på taket, hoppas fickan ge oss lite råd ändå. Gällande andra snickerier (dörrlister, fönster, golvlister) så kommer vi måla om dem till en vit/grå/beige nyans likt den på bilden. Vi tänkte göra lite högre golvlister till alla rum. Sedan är vår plan att måla vardagsrummet i french gray (eller motsvarande färg, men skriver french gray) samt även platsbyggda garderober i sovrum och hall i french gray. Även köket tänkte vi måla in i french gray - eller har du något annat förslag? Sovrummsväggarna tänkte vi måla i samma vit/grå/beiga nyans som snickerierna. Vi gillar dessa färger och tanken på att de återkommer i hela lägenheten då den är så pass liten. Men vi tar gärna emot förslag på andra färgsättningskombinationer, om du har andra förslag. Hoppas du kan få en bild kring hur lägenheten ser ut, skickar med lite fler bilder samt planlösning. Hälsningar Ellinor

19/05/2022 16:30:44

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Kika på  LADY 8302 Lagerträd och  LADY 10678 Space

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top