Passande grund och snickerifärg till Dewy Green

Kategorier:

- Hus

- Puts och grundmur

Hej, Vi bor i ett hus från 1930 och ska riva bort en plåtfasad från 70-talet och återställa den gamla träfasaden. Vi vill ha en grå/grön färg och överväger Lärdal men om den blir för ljus kommer vi att provmåla Dewy green. Jag tycker dock bättre om den snickerifärg och grundfärg som ni rekommenderar till Lärdal (tidlös och vallmofrö). Funkar samma val till Dewy Green eller finns det liknande alternativ som passar bättre? Vi vill gärna ha en mörkgrå nyans på grunden eftersom det passar bättre in i 30-tals epoken och tidlös är en väldigt fin färg! Hälsningar Elin

14/05/2022 11:37:17

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

 LADY 1024 Tidlös och  LADY 1877 Vallmofrö fungerar med JOTUN 8426 Dewy Green. Provmåla på stora skivor som ni kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd.

Måla träfasad, vindskivor, knutbrädor och foder runt fönster och dörrar med  DEMIDEKK Infinity. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details. Grundmuren målas med  JOTUN DryTech Murfärg.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Annika, Tack för ditt svar! Det låter bra att vi kan använda samma färger på grund och snickerier oavsett om vi väljer Lärdal eller Dewy Green. Vi ska absolut provmåla på skivor. Jag glömde fråga om lämplig färg på lasyr till vår altan. Kan vi använda naturligt silvergrå oavsett fasadfärg? Hälsningar Elin

17/05/2022 14:44:17

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Vad gäller terrasslasyr så rekommenderar jag att måla fasaden först. Kika sedan på DEMIDEKK 90029 Naturligt Silvergrå,  DEMIDEKK 9072 Naturgrå eller  JOTUN 9073 Skimmergrå. Provmåla lasyrerna på något ställe där det inte inte syns så väl och jämför med fasaden. Lasera sedan med  DEMIDEKK Terrasslasyr.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top