Råd ang färg till fasad på vårt hus

Kategorier:

- Hus

Vi har ett äldre stort hus som vi ska måla om. Vi vill ha en färg som passar åldern på huset, byggt 1903. Gärna en mild ljus färg som går mot det ljusgröna hållet. Jag har sett bilder på hus med kulören antik grå , men undrar om den kan tas som lite åt det ljusgröna hållet? Minty breeze funderar vi annars på men undrar om det blir för kraftigt grön färg…. Tar tacksamt emot färg tips Bifogar bild på vårt hus

16/05/2022 20:37:10

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Superfint hus:)) Kika på  JOTUN 7053 Lärdal eller JOTUN 8426 Dewy Green till fasaden. Detaljerna kan vara i  JOTUN 1394 Os. Fönster kan vara i  JOTUN 1001 Eggvit. Alternativt målar ni fönstren i Os och detaljer i Eggvit. Provmåla på stora skivor som ni kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd. Återkom med hur ni upplevde dessa kombinationer så hjälper jag er gärna vidare med grunden och ytterdörr.

Måla träfasad, vindskivor, knutbrädor och övriga snickerier med  DEMIDEKK Infinity. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top