Hitta en väggfärg som passar köksluckorna

Kategorier:

- Övrigt

Dörrar/fönster/garageport :

Hej! Jag skall köpa ett kök i färgoden: NCS S 2005-Y40R Jag vill hitta en ljusare väggfärg från er som passar in bra. Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där jag vill måla alla väggar i en ljusare beige kulör. Behöver även tips på vilken vit färg som hade passat för dörrar och fönster. Har ni några tips på färger som hade passat bra?

19/05/2022 16:40:03

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Kika på  LADY 0552 Tudor. Måla allt som ska vara vitt, tak, fönster, dörrar och lister i  LADY 9918 Klassisk Vit.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Har testat Tudor, men upplever den väldigt rosa på vissa väggar i anslutning till köket. Har du något mer tips på färg man kan prova? Söker också en väggfärg till ett barnrum i en varm grå/grön nyans. Och en färg till det stora sovrummet. Så att allt ”har en röd tråd” (Testade Kalkgrå, men den var för mörk) Snälla hjälp 😅

30/05/2022 19:01:03

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Färger upplevs olika i olika ljus men även olika beroende på vilka andra kulörer du ser samtidigt. Det mest harmoniska när man färgsätter i en grå och beige färgskala är att välja kulörer med ungefär samma rödhet/gulhet (kulörton).

Eftersom dina köksluckor i s2005-Y40R har ganska mycket rödhet i sig så behöver du en kulör till väggarna som också är ganska röd i tonen. I annat fall kan skåpen dra mot rosa. Har du möjlighet att välja köksluckor i en annan lite mer beige ton?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Jag insåg precis att jag skrivit fel kod på köksluckorna. Sorry!! Den vi har valt är s 2005 y20r Då kanske det inte är så konstigt att Tudor såg så rosa ut bredvid luckan? Vad ska vi ha för väggfärg till den tycker du??

02/06/2022 10:15:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Ok, tack. Kika i så fall på  LADY 1376 Froströk eller  LADY 1275 Mild. Provmåla igen.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top