Färgsättning

Kategorier:

- Vardagsrum

- Sovrum

- Kök

- Hall

- Barnrum

- Övrigt

Lister/dörrar/fönster : S0500-N

Hej, Vi bygger ett enplanshus. Behöver lite hjälp med vilka nyanser som passar ihop. Vi vill ha samma kulör i hall, vardagsrum, kök och allrum. ( Hall, vardagsrum och kök har ryggåstak) Köksluckorna kommer vara målade i Blek sand. Lister, tak och dörrar är målade i Klassisk vit (0500-n) Kan även tänka mig att måla in listerna. Funderar på Froströk eller Early rain/silke? Tycker det är svårt eftersom det är olika väderstreck. (Se ritningen) I angränsande sovrum (väster läge) får du gärna tipsa om vilken färg som kan bli fin. Eller om man har samma även där? Funderar på att måla Walk in closet i en mörkare färg, kanske även taket. Funderar på Diskret? Barnens rum som ligger bredvid varandra tänker vi även där ha någon greige färg. Men kanske måla hyllor eller detaljer i någon annan färg för att bryta av. Vad skulle bli fint ihop? Behöver ej vara samma i bådas rum. En 12 åring kille och en kille på 8 år. Deras rum vätter mot öster. Tycker det är svårt och tar tacksamt emot proffs hjälp :) Mvh:Teresa

22/05/2022 16:19:06

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

När man ska färgsätta en hel bostad så är det lättast att börja med de allmänna ytorna som kök/v-rum. Därefter brukar det vara lättare att hitta rätt kulör till övriga rum. Det kan lätt bli övermäktigt annars. 

Om köksluckorna blir i  LADY 1016 Blek Sand så fungerar både  LADY 1376 Froströk och  LADY 0486 Silke till väggarna. 

Provmåla på stora papper som du kan ta med och flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Återkom sedan med hur du upplevde dessa kulörer mot skåpen så hjälper jag dig gärna vidare sedan.

För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top