Kulörråd

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

Hej! Jag ska måla mitt kök i kulören kokos. mitt kök/vardagsrum har sol nästan hela dagen med två stora sekelskiftsfönster. Vilka kulörer skulle passa till väggarna i rummet? söker något vitt/ljus greige? Funkar exempelvis sommarsnö eller blir den för grå?

16/06/2022 09:50:51

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp vilken färgkod (ncs eller Jotun) du har på dina tak, fönster, dörrar, lister och köksluckor så vore det toppen. Det påverkar vilka färger som blir fina och hur ni kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta så hjälper jag dig vidare med en färgplan.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Jag ska måla dessa också (just nu är de vita) men om du har tips på färger som passar på dessa utifrån vägg och kök uppskattas det:)

16/06/2022 11:25:25

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på  LADY 1875 Sans till väggar i v-rum.  LADY 1928 Sommarsnö blir för kall ihop med Kokos. Måla allt som ska vara vitt, tak, fönster, dörrar, lister och övriga vita detaljer i  LADY 1624 Lätthet.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tusen tack! Sans känns lite för beige för mig. Är det konstigt att måla kök o väggar i samma färg, dvs kokos?

16/06/2022 16:52:29

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Kika även på  LADY 0486 Silke. Jättesnyggt med väggar och skåp i samma kulör:) Om du provmålar på större papper som du kan flytta runt så ser du.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top