Ny utomhusfärg

Kategorier:

- Övrigt

Vi har ett hus från slutet av 80 talet, falsat plåttak, stora fönsterpartier fram och baksidan. Liggande träpanel idag i vitt med inslag av gråton inte jotun utan alcro. Vi har en uppbyggd altan runt huset i sten och skiffer. Med silverstolpar och glasräckena. Vill få en modern men också mysig personlig touch på huset. Vi har renoverat huset i många år och nu skulle vi vilja ha den sista pricken på i et med ny färg. Huset är ett enplanshus. Vill ha samma färg på allt inte olika på knutar etc plus vill ha matt färg.Fönstrens är vita. Vi vill också byta dörrar och garagedörr. Vi har tre ytterdörrar på huset idag, varav 2 på framsidan. Behöver er hjälp! Vänligen Mariane Dorelin

16/06/2022 11:01:26

Kommentar

Här kommer fler bilder

16/06/2022 11:04:35

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jättefint hus:) Jag hjälper er gärna men vilken färgkod (ncs, Jotun, RAL) har era fönster och kommande dörrar och garageport? Återkom med detta samt vilka färger ni gillar?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack 😄Fönstren är inte i trä utan metall ?.. eller vad det är för material för att stå emot söderläge vi har och slitage så har ingen färgkod på dom. Neutral vit skulle jag tro. Dörrar och garage inte inhandlat än det gör vi efter vi fått till det med fasadfärgen och om du ev har ngt råd även där till oss👍🏻

16/06/2022 11:14:20

Svar:

Är väldigt velig med färger just nu och känner mej öppen för förslag från dej

16/06/2022 11:15:42

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Färger upplevs olika i olika ljus och olika beroende på vilka andra färger du ser samtidig. Därför vore det toppen om du har möjlighet att kolla vilken färkod dina fönster har. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. 

Vilka kulörer kan ni välja mellan när det gäller dörrar och garageport?

Gillar du mörka, ljusa eller kulörta toner?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Det är SP fönster och deras standardvita, är det närmaste svar vi kan ge. Vi vill gärna få förslag på både kulör , ljus eller mörk ton från dej eller att du väljer vad du tycker passar bäst.Vill inte låsa in oss i ngt fack utan öppna för vad du ger för vägledning. Inte blå och gul det gillar vi inte. Inga val gällande dörrar är gjorda det gör vi efter att vi fått förslag från dej. Vi tar gärna emot förslag från dej vilken färg som är bra på dörrarna utifrån varje färg du ger förslag på.

16/06/2022 14:26:27

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Jag tycker att huset skulle klä i en något mörkare ton. Kika på  JOTUN 1462 Grå Skiffer,  JOTUN 1899 Front, eller något ljusare,  JOTUN 1284 Svolvär eller JOTUN 1278 Kontur.

Provmåla på stora skivor som du kan flytta runt och se hur de olika kulörerna blir på olika sidor om huset. Återkom med hur du upplever dem så hjälper jag dig vidare med kulör på dörrar.

Måla fasad, vindskivor, knutbrädor och foder runt fönste och dörrar med  DEMIDEKK Infinity. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack så länge låter jättebra hör av mig igen sen när vi gjort det 😃🤩👌

16/06/2022 15:02:20

Svar från kulörrådgivaren:

:))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Det var ett tag sen men vi la det på is ett tag och nu har vi tagit upp det igen vi är mest inne på grå skiffer men är lite inne med på om det skulle finns ngn mellan färg mellan skiffer och front? Har målat upp på bräda men känns som man skulle vilja se hur hela eller delar av huset skulle se ut i den färgen. Har ni ngn möjlighet att färgsätta vårt hus i ngt dataprogram så man lättare kan få en uppfattning hur det blir? Skulle även behöva få tips på färgsättning dörr och garage förvånad få ett helhetsgrepp.

28/09/2022 20:15:16

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Det bästa är om ni provmålar på stora skivor som ni kan flytta runt och se hur ni upplever kulörerna på olika sidor om huset. Kika även på JOTUN 11139 Stone Grey. Betrakta på lite avstånd. Vi har tyvärr inte möjlighet att göra en datorbild på kulörerna. 

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Vilken färg skulle du rekommendera på dörrar och garageportar till den? Läste på er sida att silverfärgade plåttak kan upplevas ljusblått om det kombineras med varma gråtoner tror du det finns ngn risk med det i denna kombination?

30/09/2022 10:49:54

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Om ni väljer JOTUN 11139 Stone Grey till fasaderna så kika på  JOTUN 9938 Naturligt Svart till ytterdörr och garagedörr. Provmåla igen.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top