Vit/greige väggfärg

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

- Kontor

Hej, Ska måla vitt/ljust inomhus i nya huset, på nedervåningen där det är vardagsrum, kök och arbetsrum. Det är söderläge i vardagsrum med öppen planlösning, men eftersom det är flera rum så är ljus från fönster samt belysningen olika. Tänkte måla samma på väggar och tak. Min önskan är att det ska kännas vitt fast det egentligen är en ljus grå/greige färg. Jag är dock rädd för att det ska kännas för gult el blått om man tar en för varm el kall färg. Idag har jag ”klassisk vit” men tycker att denna blir för gul. Tips på en ganska neutral men trendig och fin färg som ofta fungerar?

16/06/2022 16:09:21

Kommentar

Inspiration hur jag önskar färgen ska se ut

16/06/2022 19:22:54

Kommentar

Golven kommer att vara enligt bild två, mörk ekparkett

16/06/2022 19:23:35

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Lite osäker på om ni har  LADY 9918 Klassisk Vit på allt som är vitt, tak, fönster, dörrar och lister. Kika i så fall på  LADY 1376 Froströk,  LADY 1622 Reflektion eller  LADY 8282 Vitpeppar. Måla allt som ska vara vitt i  LADY 9918 Klassisk Vit.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar! För att förtydliga så har vi klassisk vit idag i vår gamla lägenhet men jag önskar en mindre gul färg i huset. Nya huset ska allt målas om och inga vita färger bevaras. Skulle du ge samma färgråd med den informationen? Det finns alltså intet målat att ta hänsyn till.

17/06/2022 15:33:28

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

 LADY 9918 Klassisk Vit är en kritvit vit kulör (S0500-N). Provmåla gärna de kulörer jag idigare tipsade om:)

Önskar dig en trevlig helg

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top