Färg till groventre och tvättstuga som passar golvklinker

Kategorier:

- Övrigt

Hej, Vi renoverar 2 anslutande rum, groventré och tvättstuga. Både groventré och tvättstuga kommer att ha klinker på golven, bricmate norrvange ivory. Laddar upp bild. Väggarna i båda rummen ska målas i samma färg. Golvlister har jag tänkt måla i samma färg som väggen. Ytterdörr och fönster är vita. Oklart vilken färg innerdörrar kommer vara. Taket är vitt. Önskar hjälp med färgval till väggar som passar klinkret. Finns endast ett fönster i utrymmet så vill inte ha för mörk färg. Tycker om greige, men är osäker om det passar. Kan även tänka mig någon färg åt det gröna eller blåa hållet. Mvh Emma

04/08/2022 09:14:25

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Om ni kommer att ha skåp i dessa utrymmen, vilken färgkod kommer de att ha?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Dusch- och tvättställsblandare och diskho i tvättstuga samt skjutdörrar i groventre kommer bli i mattsvart. Skåp har jag inte bestämt ännu.

04/08/2022 15:25:45

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Om innerdörrar och fönster är i en varmare vit ton så kika på  LADY 10678 Space,  LADY 1931 Kokos eller  LADY 1875 Sans. Om innerdörrar och fönster blir kritvita så kika på  LADY 1376 Froströk,  LADY 1275 Mild eller  LADY 1016 Blek Sand.

Även fint med  LADY 8281 Pale Linden och  LADY 10290 Soft Touch.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. I våtutrymmen målar du med  LADY Aqua som är en del av Jotuns våtrumssystem. Om groventren är mer av ett torrt utrymme, så måla dessa väggar med Nya  LADY Wonderwall.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top