Färgsättning av entréplan i 70-talsradhus

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

- Hall

Lister/dörrar/fönster : Finns knappt några lister eller dörrar och har i vilket fall tänkt måla in de få som finns i samma färg som väggarna.

Angränsande rum : Samtliga ska målas om.

Hej! Vi har köpt ett 70-tals radhus där tidigare ägare gjort en öppen planlösning på entréplan mellan hall, vardagsrum och kök. Just nu är allt vitt men jag gillar färg och tänker mig måla vardagsrummet i den gröna Treasure. Det är öppen planlösning mot köket där jag tänkt måla en rosa ton men kan inte riktigt bestämma mig. Jag har tittat på Blushing peach, Desert Pink, Lys Granitt, Senses. Vilken rosa av dessa eller nån helt annan passar bäst till Treasure? Sen behöver jag tips på vilken vit (eller kanske mer greige som Tudor) som passar i taket till dessa kulörer? Från hallen ser man både in i köket och in i vardagsrum så den väggfärgen behöver också passa helheten. Här tänkte jag måla väggar och tak i samma kulör. Har tittat på Iconic eller kanske Exhale eller något helt annat, är öppen för förslag :). P.S I köket kommer väggkaklet tas bort och väggarna målas istället. Ventilationsröret kommer byggas in och målas i antingen samma färg som taket eller väggen? Köksluckorna ska på sikt också lackas om i någon snygg mörk? färg som passar in i färgskalan. Förslag tas tacksamt emot. Glasdörrarna mot balkongen i vardagsrummet vetter mot öster och fönsterpartiet i köket mot väster.

04/08/2022 11:12:50

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Om du har tänkt att ha kvar tapeten i v-rum så kan det vara en god ide att välja en rosa ton som ligger nära den rosa färgskalan i tapeten. Jättesvårt att avgöra utifrån en bild men kika på  LADY 2040 Ljus Granit,  LADY 20047 Blushing Peach elle  LADY 2782 Deco Pink. Kika sedan på  LADY 10678 Space,  LADY 1275 Mild,  LADY 0486 Silke eller  LADY 1376 Froströk till taken.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Tack för svar. Tapeten i vardagsrummet är på en lös tavla och kommer inte vara kvar. Så huset är som en blank canvas. Jag är mest nyfiken på att höra vilka kulörer som du tycker passar med den gröna Treasure som jag kommer att utgå från? Gärna en rosa kulör i köket och något annat i hallen? Eftersom det är en öppen planlösning kommer färgerna att direkt övergå i varandra för att skapa olika rum i rummet.

04/08/2022 15:49:59

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag har tagit hänsyn till  LADY 7628 Treasure. Provmåla gärna de kulörer jag tipsade om och återkom sedan med hur du upplevde dem så hjälper jag dig gärna vidare:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Då förstår jag, tack! Av dessa kombinationer gillar jag Treasure + Blushing Peach i vardagsrum och kök och antingen Space eller Froströk i taket. Vilken kulör skulle du då föreslå till hallen? Mvh, Josefin

10/08/2022 21:15:13
Go to top