Färgsättning

Kategorier:

- Vardagsrum

Lister/dörrar/fönster : Vitt i tak, gråa fönsterbleck

Angränsande rum : Treasure

Hej! Jag skulle vilja ha smakråd om färgval på vårat vardagsrum. Vi har stora glaspartier i vårat vardagsrum som vetter mot sydväst och takhöjd på 3,6 m, men rummet är inte jättestort i kvm. Vi har ett ljust ekgolv, ljust ekbord och stolar målade i färgen treasure samt en angränsande innerhall även den i treasure. Vi har en soffgrupp i antracitgrå och fåtöljer i mörkt skinn och teak. Vi önskar en väggfärg som förstärker takhöjden och som skapar en kontrast mot taket men dom inte gör rummet ”mindre”, men funkar med de möbler vi har. Har funderat på reflektion eller silke.

04/08/2022 21:47:18

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp och återkomma med vilken färgkod (ncs) dina vita detaljer som dörrar, fönster, lister och köksluckor har, om man ser dessa från v-rum, så vore det toppen. Det påverkar vilka andra färger som blir fina och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt en planlösning så hjälper jag dig vidare med en färgplan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Fönster och dess innerlister är 0500-n Och köksluckorna är 0502-y, kakel i köket är nu svart, men det ska bytas ut. Bifogar en planlösning. Sovrummen är målade i 0502-y, 1002-y och space. Kapprummet tänker vi ska ha samma färg som vardagsrum då dessa rum ”flyter samman”. I kapprummet ligger ett mörkare (gråsvart) klinkergolv. Mvh Hillevi

09/08/2022 20:54:55

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Om ni vill förstärka rymden så målar ni tak och väggar i samma kulör men jag tycker ni har en bra takhöjd och gott och väl kan ha ett vitt tak och en kontrasterande kulör mot detta. Kika på  LADY 1276 Soft eller  LADY 12075 Soothing Beige till väggarna.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. 

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top