Färgsättning på väggar

Kategorier:

- Vardagsrum

- Sovrum

- Kök

- Hall

- Barnrum

- Kontor

Hej, Vi bygger nytt hus och önskar hjälp med väggfärg i samtliga rum. Vi vill ha en röd tråd genom hela huset och tänker oss kanske en och samma färg vid alla sociala ytorna. Och något annat i sovrummen. Vi kommer att ha köksluckor i färgen Arizona beige S 3005- 450R. Fönster är i färgkod 0500. Vi vill ha en varm känsla men inte för mörka färger. Vi tänker oss beige, greige. Vitt tak och vita dörrar. svarta detaljer och något träslag som valnöt Jag har bifogat planlösningen på på båda våningarna. Hälsningar Pernilla

07/08/2022 22:32:06

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

När man ska färgsätta en hel bostad så är det lättast att börja med de allmänna ytorna som kök/v-rum. Därefter brukar det vara lättare att hitta rätt kulör till övriga rum. Det kan lätt bli övermäktigt annars.

Gissar att du menar köksluckor i S3005-Y50R? Kika i så fall på  LADY 10579 Complexion,  LADY 1359 Macchiato eller  LADY 0552 Tudor. Måla allt som ska vara vitt, tak, fönster, dörrar och lister etc i  LADY 9918 Klassisk Vit.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Återkom sedan med hur du upplevde dessa kulörer så fortsätter vi med övriga rum.

För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack! Jag provspelat och återkommer. /Pernilla

08/08/2022 22:26:31

Svar från kulörrådgivaren:

:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, nu har vi bestämt oss för att måla alla allmänna ytor i färgen Tudor. Jag skulle vila ha hjälp med vad vi skulle kunna ha i barnens rum. I det ena vill vi ha något som går i grått, grågrönt eller om det finns någon varmare gråbeige. Och i det andra barnrummet i nått rosa men inte för stark utan bara någon dåv rosa. /Pernilla

08/10/2022 20:42:27

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. När man färgsätter i en neutral färgskala som grått och beige så blir det mest harmoniskt om man välja kulörer som har ungefär samma kulörton (samma gulhet/rödhet).  LADY 0552 Tudor har precis som luckorna en hel del rödhet i sig vilket gör att det blir finast om ni fortsättningsvis väljer neutrala kulörer som gråbeige toner som även de har en del rödhet i sig.

Kika på  LADY 20119 Transparent Pink,  LADY 10580 Soft Skin,  LADY 10341 Kalk,  LADY 10342 Kalkgrå eller  LADY 7163 Minty Breeze. till övriga rum.

Provmåla igen.)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top