Kulörråd

Kategorier:

- Övrigt

Lister/dörrar/fönster : Furu

Hej! Ska måla om i sommarstugan vi just köpt och vill hitta en fin vit kulör som passar till ett obehandlat furutak. Även fönsterkarmar är furu. Det ska kännas ljust och fräsch men inte kallt, utan modernt och omhändertaget. Tänkte använda samma kulör i stugans alla rum och i sovrummet kommer fönsterkarmar och lister målas vita. Antingen målar jag samma vita kulör som väggarn (blir det fint?) eller ska jag satsa på en annan vit nyans till karmar och lister, vilken isf? Kom på en fråga till! Tänkte måla våttapeten i badrummet i samma kulör. Vilken färg använder man då och nåt särskilt man ska tänka på? Stort tack på förhand! Johanna

07/08/2022 22:43:35

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hjälper dig gärna men har du möjlighet att förtydliga vilka ytor som ska måla, så vore det toppen. Återkom med detta samt färgkoder på målade ytor som ej ska målas om och färgkod på köksluckor, så fortsätter vi sedan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Väggarna är det som ska målas :) I en vit kulör som matchar furutaket. Vill varken att furun eller väggarna ska kännas gula, utan det ska vara ett balanserat och modernt intryck mellan vägg och furutak. Har tyvärr ingen aning om färgkoder på köksluckorna eller något annat i huset... Hmm... Lägger till en bild på köket. Hoppas det hjälper ändå. Tack igen! Johanna

08/08/2022 16:13:05

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Om du vill ha en helt vit kulör så kika på en varmare vit tex  LADY 1453 Bomull. Måla alla vita detaljer i denna, fönster, målat tak, dörrar, lister, köksluckor (om de ska vara vita) etc. När man målar allt i samma vita kulör så ser det vitt ut. Om man blandar olika vita kulörer så tenderar de att förstärka varandras olikheter. Så upplevs tex varmare vita ofta lite gulare än de egentligen är ihop med vitare vita som också kan få ett blå-stick ihop med varmare vita. 

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

För bästa råd angående vilken produkt och hur du går tillväga med väggar i badrummet måste jag hänvisa dig till vår tekniska support. Du når dem på Jotun.com. Klicka på pratbubblorna längst ner i högra hörnet så svarar de dig så fort de har möjlighet.




Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top