Färg på inbyggd skänk

Kategorier:

- Vardagsrum

Lister/dörrar/fönster : Stockholmsvit

Angränsande rum : Sand på vägg och french gray på kök

Hej! Vi är nyinflyttade och har renoverat och bla byggt en inbyggd skänk/bänk i vardagsrummet som är målad i kulören sand från jotun som även väggarna är, men jag upplever att det känns lite ”platt” och skulle därför vilja ha en annan färg på skänken. Jag funderar på en mjuk gul ton och har kikat på humble yellow, ginseng och gul antik och undrar om någon av dessa kan passa ihop med sand eller om du rekommenderar något annat? Det är öppet mellan kök och vardagsrum och köket är målat i farrow and balls french gray om det har betydelse. Vardagsrummet har fönster i öst och väst.

21/09/2022 10:15:25

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på  LADY 8575 Natural Green eller  LADY 2040 Ljus Granit.  Gula toner kan få  LADY 1140 Sand att dra lite mot rosa. Om du ändå vill ha en gul kulör så kika  LADY 1176 Lys Toscana,  LADY 12118 Hummus eller  LADY 1392 Gul Antik. De har lite mer rödhet i sig och kan eventuellt fungera. 

Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt i rummen och se hur färgerna blir på olika ställen, i olika ljus, lampljus och dagsljus.

För matta och vackra väggar väljer du LADY Pure Color, nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, snickerier, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i fyra olika glansgrader, Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top