Färg till köksväggar

Kategorier:

- Kök

Lister/dörrar/fönster : Äggvit (lister), Bomull (fönster)

Angränsande rum : Frostrøyk

Hej. Jag har ett kök där väggarna är gröna (NSC Kode: S1005G50Y) och som har ett frostat glas i samma färg som väggen. Själva köket/köksluckorna är i en kall/neutral grå färg (Jotun silver glass 1268). Jag upplever dessvärre att skåpluckorna ser väldigt blå ut idag. Detta blir extra tydligt då det sitter spots i taket. Jag har nu tänkt att måla om väggarna, då jag upplever att färgerna gör sig väldigt dåligt tillsammans idag. Men problemet är att jag har dessvärre inte möjlighet att byta ut det frostade glaset nu, och är därför på jakt efter en färg som kan matcha både med den gröna färgen på glaset och dom grå skåpluckorna. Har du något tips om en färg som kan passa? Är öppen för det mesta av förslag :)

22/09/2022 20:12:22

Kommentar

Färgen i angränsande rum är Froströk. Råkade skriva Frostrøyk på norska :)

22/09/2022 20:15:05

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på  LADY 1024 Tidlös till väggarna.

Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt i rummen och se hur färgerna blir på olika ställen, i olika ljus, lampljus och dagsljus.

För matta och vackra väggar väljer du LADY Pure Color, nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, snickerier, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i fyra olika glansgrader, Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top