Färgsättning nybyggnation

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

- Hall

Lister/dörrar/fönster : Kulör på lister, dörrar, fönster och tak är S 0500-N (klassisk vit).

Hej! Vi bygger nytt och skulle vilja ha hjälp med färgsättningsråd i hall, kök/vardagsrum bottenvåning samt allrum ovanvåning. Bifogar planritning. Då dessa rum "hänger ihop" tänker vi oss samma kulör i samtliga rum. Golvet är mörk ekparkett (Pergo saddle brown oak) samt i hallen klinker (Norrvange light grey). Kulör på lister, tak, fönster och dörrar är S 0500-N. Vi letar efter en ljus greige alternativt bruten vit kulör som inte upplevs för kall med tanke på det mörkare golvet men som ändå framhäver lister etc. Vi funderar även på att ha samma kulör på köksluckor som väggarna, eller har du andra tips?

28/09/2022 15:23:36

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på färgskalan  LADY 1622 Reflektion,  LADY 12077 Sheer Grey,  LADY 12078 Comfort Grey och  LADY 10429 Diskret.

Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt i rummen och se hur färgerna blir på olika ställen, i olika ljus, lampljus och dagsljus.

För matta och vackra väggar väljer du LADY Pure Color, nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, snickerier, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i fyra olika glansgrader, Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top