Måla om i helt radhus

Kategorier:

- Vardagsrum

- Sovrum

- Kök

- Hall

- Barnrum

Hej! Vi ska måla om alla rum i vårt nyinköpta radhus som vi inte fått flytta in i ännu. Vi gillar lite gul-grå-beiga ”naturliga” färger som typ soft radiance tror vi. I sovrummet skulle vi gärna vilja ha något som går mot grönt (typ beige/oliv/grön) och barnen vill gärna ha grönt eller blått. I bebisrummet har vi funderat på blushing Peach men är rädda att allt blir lite spretigt. Vi är öppna för förslag och andra idéer som kanske får det hela att gå ihop lite mer. Köket vetter mot sydväst och vardagsrum, hall och 3 av 4 sovrum vetter mot nordost. I köket tänkte vi måla den gröna mosaiken. Bifogar bilder, det är inte våra möbler på bilderna. Vet tyvärr inte färgkod på köksluckorna. Vi är tacksamma för all input :) Med vänlig hälsning

29/09/2022 08:24:09

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar och snickerier, om inte alla dessa detaljer ska målas om? Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Om du även har möjlighet att kolla upp vilken färgkod dina köksskåp har så vore det toppen? Även dessa utgör en större yta som kommer att påverka vad som blir fint i övrigt. Återkom sedan med detta så hjälper jag dig gärna vidare sedan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Tack för svar! Utifrån säljarens information är snickerier målade I NCS S 0500-N. Köksluckorna är NCS S 0300-N :)

03/10/2022 12:58:54

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack, toppen:) När man ska färgsätta en hel bostad så är det lättast att börja med att bestämma kulörer till ytor som kök/v-rum. Därefter brukar det vara lättare att välja kulörer till övriga rum. Det kan lätt bli övermäktigt annars. Vad tänker ni för färger i dessa rum? Grå, beige, gult, mörka, ljusa...?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Ja men precis så, lite övermäktigt har det känts haha. I köket skulle vi gärna vilja ha något i stil med soft radiance tror vi men vill inte att det ska kännas för ljusgult utan mer beige-grå-gul (haha). I vardagsrummet också fast kanske någon lite ”mysigare”/varmare nyans utan att det blir för mörkt? Gillar ganska ljusa, varma nyanser som ska kännas lite sådär jordiga eller vad det kallas. Har tyckt att nyanserna savann, soft, curious mind, raw canvas och blek sand ser fina ut på era inspirationsbilder. I barnrummet på nedre plan önskas något ljust med lite blå-grön ton och barnrummet på övre plan något ljust som går mot grönt. De två barnrummen ser man inte direkt in i från övriga rum, iaf inte därifrån där man sitter och är mest. Tack för input :)

05/10/2022 21:33:15

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika på  LADY 1276 Soft till väggar i köket och  LADY 1016 Blek Sand eller  LADY 10430 Savann till mosaiken. Kika även på  LADY 1376 Froströk på väggar och  LADY 10341 Kalk till mosaiken.

Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt i rummen och se hur färgerna blir på olika ställen, i olika ljus, lampljus och dagsljus. Återkom sedan med hur ni upplevde dessa kulörer i köket så fortsätter vi med övriga rum därefter.

För matta och vackra väggar väljer du LADY Pure Color, nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Vad gäller mosaiken så tvätta den, gärna med JOTUN special rengöring gulnat trä. Grunda med JOTUN Superhäft Grundning eller JOTUN Häftgrundning Universal och avsluta med 2 strykningar LADY Supreme Finish.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack! :) kollar och återkommer

06/10/2022 16:14:30

Svar från kulörrådgivaren:

:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top