Färgsättning 20-talshus

Kategorier:

- Hus

- Puts och grundmur

Hej, Vi har köpt ett hus från 1923. Just nu är vi i valet och kvalet om vi ska måla om det eller inte. Om vi behåller det mörka, vad tycker du man ska har för färger då? panel? fönster? Bifogar bild. Om man skulle måla om det till en annan färg så önskar vi färger som bifogad bild. Vad skulle man ha för färger då? Tack så länge, Mikaela

25/10/2022 14:27:12

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Ni har ett ganska stort hus och då kan det vara fint med en något mörkare kulör på fasaden. Målar man stora hus i ljusa kulörer så upplevs de ännu större. Kommer ni även att måla om fönster och dörrar? Om inte, vilken färgkod har dessa detaljer?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej :) Tack för svar. Vi kommer måla om allt så önskar gärna hjälp med det. :) ganska likt som bilden. Tack Mikaela

26/10/2022 16:36:47

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika i så fall på  JOTUN 1939 Sandbeige eller  JOTUN 1141 Natural Beige till fasaden och JOTUN 8413 Herrgårdsgrön till fönster och dörrar. Måla vindskivor, knutbrädor och foder runt fönster och dörrar i  JOTUN 1624 Lätthet. Grundmuren målas i  JOTUN 11130 Shade.

Provmåla på stora skivor som du kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd.

Måla träfasad, vindskivor, knutbrädor och foder runt fönster och dörrar med  DEMIDEKK Infinity. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details. Grundmuren målas med  JOTUN DryTech Murfärg.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top